Συνταγή για νόστιμα τυροπιτάκια! Ιδανικά για το σχολείο ή το παιδικό party! Τώρα που τα σχολεία άνοιξαν όλες οι μαμάδες και οι μπαμπάδες ψάχνουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές για τα παιδάκια τους. Πρέπει να παίρνουν κάθε μέρα κάτι να τρώνε στο σχολείο και δεν γίνεται κάθε φορά να ξοδεύουμε χρήματα στο κυλικείο.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του ένα κιλό ή για όλες τις χρήσεις
- μαγιά Ένα φακελάκι
- ζαχαρη Μια κουταλιά της σούπας
- αλατι Ένα κουταλάκι
- ελαιολαδο 3/4 του ποτηριού
- νερό δύο ποτήρια χλιαρό
- σουσαμι Κατά βούληση βρασμένο
Υλικά
- φέτα 300 γρ.
- μυζήθρα 300γρ ανάλατη
- αυγα Δύο
- μπέικιν πάουντερ δυο κουταλάκια
- δυοσμος Κατά βούληση
Για την γέμιση
Επίσης, στα παιδικά party θέλουμε να ικανοποιήσουμε τα παιδιά και τους φίλους τους, προσφέρνοντας του, όμορφα τυροπιτάκια και άλλες λιχουδιές που θα τους μείνουν αξέχαστες. Η σημερινή συνταγή για τυροπιτάκια είναι από τις πιο νόστιμες και αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε ακόμα Γκόλφω Νικολού : H συνταγή για τυροπιτάκια κουρού που έγινε ανάρπαστη
Μπορείτε να εμπλουτίσετε με αυτήν τον μπουφέ για το παιδικό party ή να το δώσετε σαν κολατσιό στο σχολείο! Πραγματικά μία πεντανόστιμη συνταγή. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για την ζύμη
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά μας καλά στο μίξερ ή στο χέρι. Στο τέλος προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό. Αφήνουμε τα υλικά μας να ζυμωθούν καλά και σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ετοιμάζουμε την γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ, βάζουμε την φέτα, την ανάλατη μυζήθρα ή όποιο άλλο τυρί επιθυμούμε. Μπορούμε να βάλουμε και Φιλαδέλφεια. Προσθέτουμε επίσης τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει η γέμισή μας ένα ομοιογενές μείγμα.
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τέσσερα με πέντε κομμάτια. Ανοίγουμε στην μηχανή ή στο χέρι, μακρόστενα φύλλα. Βάζουμε την γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Την άλλη άκρη την περνάμε με χτυπημένο αυγό για να κολλά. Αφού περάσουμε το ρολό με το χτυπημένο αυγό προσθέτουμε σουσάμι το οποίο το έχουμε βράσει, για να κολλά πιο εύκολα.
Στο τέλος, κόβουμε το ρολό σε κομμάτια. Τοποθετούμε τα πιτάκια πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Στην μεγάλη πίτα κάνουμε τρύπες σε διάφορα σημεία για να βγαίνει ο αέρας και να μην σπάσει. Για να κάνουμε τις γραμμές πάνω από τα τυροπιτάκια και την τυρόπιτα πριν το τυλίξουμε χαράζουμε την άκρη, με ένα μαχαίρι. Αλλά όχι μέχρι κάτω. Αφήνουμε ένα πόντο πριν την άκρη.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Klairi Papakiriakou στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες