Νηστίσιμο σταφιδόψωμο με χαρουπαλευρο. Η τελεία πρότασή για σχολικό σνακ
Υλικά
μερίδες: 4
1/4 κούπας χαρουπάλευρο
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα Σταφίδες
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χαρουπάλευρο, το αλεύρι, το υπόλοιπο νερό και τις σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη, όχι σφικτή.
Πλάθουμε το σταφιδόψωμο, το πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Η δόση αυτή χωράει ακριβώς για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αφήνουμε το σταφιδόψωμο σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά.
Απο τη σελίδα Ολα νηστισιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Κλέαρχος Μαρουσάκης : Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα – Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια
- Η καλύτερη συνταγή για γιορτινό σουφλέ
- Νότης Σφακιανάκης : Το ταξίδι στην Αγγλία για το πρόβλημα υγείας
- Γιώργος Καλλιακμάνης : Η συγκλονιστική περιγραφή του για την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ
- Η Γη της Ελιάς : Ώρα συγκατοίκησης για Μιλτιάδη και Βασιλική