Συνταγή για παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι  με όλα τα μυστικά

Συνταγή για παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι με όλα τα μυστικά του.

Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή ατζέμ πιλάφι γλυκό. Αυτό το παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι προσφέρεται στις λεχώνες, στις κηδείες, στα μνημόσυνα αλλά και στους γάμους. Αυτό διαφέρει ανάλογα με τα τοπικά έθιμα κάθε περιοχής.

Είναι πολύ νόστιμο και επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα στις παραδόσεις αποφασίσαμε να βρούμε την συνταγή και μοιραζόμαστε μαζί σας την αγαπημένη μας. Άλλωστε εκτός από κοντά στις παραδόσεις, θέλουμε πάνω από όλα να γευόμαστε νόστιμα πράγματα.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή κοτόπιτα με ρύζι & φέτα ιδανική για μπουφέ και γιορτές!

Το παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και γίνεται με πολύ φθηνά υλικά. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, οπότε θα ήταν ένα εξαιρετικό μεσημεριανό για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας:

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε το ρύζι μας για άλλα δέκα λεπτά.

Αφήνουμε την ζάχαρη να λιώσει καλά και σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και καίμε το φιδέ μέχρι να πάρει χρυσαφένιο προς καφέ χρώμα. Ρίχνουμε το μείγμα με τον φιδέ μέσα στο ρύζι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού. Όταν πάει παντού το σερβίρουμε με κανέλα από πάνω.

Συνταγή για παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι με όλα τα μυστικά

Συνταγή για παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι με όλα τα μυστικά Συνταγή για παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι με όλα τα μυστικά

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ρήνα Κοντού‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close