Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με αμύγδαλο

Φανταστική συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με αμύγδαλο. Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα γλύκισμα που μπορεί να έχει καταγωγή από τα Φάρσαλα άλλα είναι πάρα πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ελλάδα. Τον χαλβά Φαρσάλων τον βρίσκουμε συνήθως σε πανηγύρια και παζάρια και τις περισσότερες φόρες τον ακριβοπληρώνουμε.

Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε σπιτικό χαλβά Φαρσάλων και θα εκπλαγείτε ευχάριστα, όταν δείτε το πόσο εύκολη και γρήγορη είναι η παρασκευή του. Επίσης είναι πολύ οικονομικός, μιας και έχει λίγα και απλά υλικά.

Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα απολαυστικό γλυκό ιδανικό για κάθε περίσταση. Μπορείτε ακόμα να τον φτιάξετε και την περίοδο της νηστείας μιας και δεν περιεχέι κανένα ζωικό προϊόν.

Φτιάξτε τον λοιπόν, είναι πεντανόστιμος εύκολος και θα τον λατρέψουν όλοι όσοι τον δοκιμάσουν. Η τραγανή καραμελωμένη επιφάνειά του είναι το κάτι άλλο!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τη ζάχαρη μαζί με το λάδι και με μια κουτάλα ξύλινη ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Μέτα διαλύουμε το νισεστέ μέσα στο νερό. Στη συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι που καίει και ρίχνουμε το νερό που έχουμε διαλύσει μέσα το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν ρίχνουμε το νερό με το νισεστέ στη ζάχαρη με το λάδι, καραμελώνει και θέλει πολύ καλό ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά ξαναβάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι που καίει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ρευστή μάζα.

Τέλος βάζουμε τις βανίλιες και λίγα αμύγδαλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και το βάζουμε στον φούρνο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει περίπου μισή ώρα ανάλογα πάντα με τον φούρνο. Θα το δείτε και με το μάτι.

Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με αμύγδαλο

Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με αμύγδαλο

Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων με αμύγδαλο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κατερινα Μαδικα

Close