κανταΐφι

Συνταγή για παραδοσιακό κανταΐφι σιροπιαστό με αρωματικό βούτυρο! Λαχταριστό παραδοσιακό γλυκό για όλη την οικογένεια για κέρασμα και ότι άλλο επιθυμείτε!

Δείτε επίσης Συνταγή για λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με υπέροχη βελούδινη κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρώνουμε με τα 50γρ το ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρυδιά με τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανοίγουμε το κανταΐφι. Παίρνουμε κανταΐφι λωρίδες λωρίδες και βάζουμε στην άκρη τους γέμιση. Στη συνέχεια τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί. Έχουμε λιώσει 350 γρ βούτυρο προηγουμένως και το έχουμε στραγγίσει. Βουτυρώνουμε πολύ καλά. Το υπόλοιπο μαλακό βούτυρο το βάζουμε ενδιάμεσα τους. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στην συνεχεία τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν. Τα αφήνουμε όλη νύχτα να κρυώσου.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη. Το κατεβάζουμε το αφήνουμε 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σιροπιάζουμε με κουτάλι ένα ένα τα κανταΐφια σιγά σιγά.

Συνταγή για παραδοσιακό κανταΐφι με βούτυρο

Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Close