Συνταγή για ψωμί με γλυκάνισο

Συνταγή για ψωμί με γλυκάνισο! Το ψωμί δεν λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, μπορούμε να συνδυάσουμε το ψωμί με την πίτα γύρο από όλα, οπότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε συνταγές, για να το φτιάχνουμε μόνοι μας.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε μία υπέροχη συνταγή για ψωμί με γλυκάνισο. Ένα ψωμί που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε και ξεπερνάει σε γεύση και το ψωμί από τον καλύτερο φούρνο της πόλης. Τα θρεπτικά συστατικά του ψωμιού είναι γνωστά και σίγουρα, δίνει την απαραίτητη ενέργεια στα παιδάκια μας!

Δείτε ακόμα Συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα από τη Σόφη Τσιώπου

Ακόμη κι αν βρίσκεστε σε περίοδο διατροφής, μία φέτα ψωμί με γλυκάνισο χωρίς την κόρα, δεν πρόκειται να σας παχύνει. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για ψωμί με γλυκάνισο

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, το σπορέλαιο, τις μαγιές, την ζάχαρη, τον γλυκάνισο και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να  φουσκώσει. Όταν η ζύμη μας φουσκώσει  την μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα στο ψωμάκι μας και αν θέλουμε κάνουμε μερικές χαρακιές με τα χέρια για επιπλέον σχέδιο.

Μεταφέρουμε το ψωμί μας σε ένα μπολ και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όταν το ψωμί μας φουσκώσει είναι έτοιμο για ψήσιμο. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι. Το ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία στο φούρνο για μία ώρα.

Tips για ψωμί με γλυκάνισο

Αν θέλετε πριν το ψήσιμο μπορείτε να χαράξετε το ψωμί σας και να βάλετε βούτυρο στις χαραγματιές. Προσφέρει επιπλέον γεύση. Τα υλικά της συνταγή αντιστοιχούν σε περίπου 6 καρβελάκια.

Συνταγή _για ψωμί _με γλυκάνισο_ Συνταγή _για ψωμί _με γλυκάνισο_Άψητο  ψωμί _με γλυκάνισο_Συνταγή

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Koumoutsakis

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close