Συνταγή_για τάρτα_σοκολάτας_βιενουά_

Μία υπέροχη συνταγή για τάρτα σοκολάτας βιενουά με σοκολατένια ζύμη, σάλτσα καραμέλας και σαντιγί.

Πρώτη φορά το παθαίνουμε αυτό παιδιά. Είδαμε την τάρτα σοκολάτας βιενουά σε φωτογραφία και νιώσαμε να μας τρέχουν τα σάλια. Μιλάμε σκέτη σοκόλαση. Μιλάμε για μία τάρτα σοκολάτας με σοκολατένια ζύμη, σοκολατένια κρέμα, σαντιγί με κρέμα τυριού, σάλτσα καραμέλας και γκανάζ σοκολάτας.

Είναι μία αφράτη κρέμα με απολαυστικές παρασκευές που δίνουν απίστευτα μεταξύ τους και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Θέλεις να την φτιάξεις για μπουφέ; Θέλεις να την φτιάξεις για να την απολαύσεις με την οικογένειά σου; Για όποιον λόγο και να θες να την φτιάξεις θα την απολαύσεις.

Δείτε ακόμα Ταρτα σοκολατας με γεμιστα μπισκοτα χωρις ψησιμο

Εμείς την δοκιμάσαμε και οφείλουμε να σας πούμε ότι η συνταγή που βρήκαμε για εσάς έχει απόλυτη και σίγουρη επιτυχία. Επίσης αν μπερδευτείτε κάπου στις περιγραφές υπάρχει και αναλυτικό βίντεο στο τέλος. Μπορεί να σας αρέσει και η τάρτα σοκολάτας με βάση μπισκοτου. Διαβάστε παρακάτω:

Εκτέλεση για την ζύμη της τάρτας

Στην αρχή ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και βούτυρο σε κομματάκια και κρύο. Χτυπάμε τα υλικά μας για 1 λεπτό μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε λαδόκολλα. Θέλουμε να έχει πάχος 5 χιλιοστά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια μίας αναποδογυρισμένης φόρμας για χαλβά.

Κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν, τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα ταρτάκια με φρούτα

Κάνουμε ένα διάλυμα με αυγό, γάλα και κακάο και με ένα πινέλο αλείφουμε το εξωτερικό μέρος της ψημένης τάρτας και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά την φόρμα, αλείφουμε πάλι με το μείγμα το εσωτερικό της τάρτας και την ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει τελείως στην άκρη.

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας

Αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Περιχύνουμε την γκανάζ σοκολάτας στην ζύμη της τάρτας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες μέχρι να σκληρύνει.

Εκτέλεση για την σάλτσα καραμέλας

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό για να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ένα χρυσό σιρόπι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μεταφέρουμε την σάλτσα καραμέλας σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες. Όταν κρυώσει την περιχύνουμε πάνω από την γκανάζ σοκολάτας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το νερό και το αλάτι σε μπεν μαρί και σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν. Το μείγμα μας θα διπλασιαστεί και θα ασπρίσει. Εκτός μπεν μαρί ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε την σαντιγί και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από την σάλτσα καραμέλας. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες για να σφίξει.

Εκτέλεση για την σαντιγί με κρέμα τυριού

Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Μεταφέρουμε την σαντιγί μας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε σε όμορφα σχέδια πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με κακάο και κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

Συνταγή_για τάρτα_σοκολάτας_βιενουά_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close