Φουσκωτό σκορδόψωμο με τυρί κόλαση ! Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σκορδόψωμο με μαγιά, κίτρινο τυρί, φρέσκο σκορδάκι, ελαιόλαδο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το σκορδόψωμο είναι πεντανόστιμο και σίγουρα το γεγονός ότι φτιάχνεται με ελαιόλαδο το κάνει πιο υγιεινό από αυτά τα σκορδόψωμα που πιθανότατα θα τρώγαμε στις πιτσαρίες.
- νερό 1 κούπα χλιαρό
- ελαιολαδο 2 κσ
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι Λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
Επίσης το σκόρδο βοηθάει στην καρδιά ενώ το κίτρινο τυρί είναι πιο υγιεινό από την φέτα. Σίγουρα αυτό το σκορδόψωμο λοιπόν μπορεί να είναι αμαρτία, όμως είναι πολύ πιο υγιεινό συγκριτικά με άλλα fast food που θα μπορούσαμε να λιγουρευτούμε.
Δείτε ακόμα Κορεάτικα αρωματικά σκορδόψωμα με τυρί κρέμα
Αυτό το σκορδόψωμο μπορούμε να το φτιάξουμε για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας ή για να το φάμε και σαν κυρίως πιάτο, αν μας αρέσει πολύ. Επίσης αυτή η ζύμη είναι ιδανική και για πίτσα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση του σκορδόψωμου:
Εκτέλεση για το φουσκωτό σκορδόψωμο με τυρί κόλαση
Στην αρχή φτιάχνουμε το ζυμάρι βάζοντας σε ένα μπολ το νερό, το λάδι, την μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη μαλακή και ζυμώνουμε παράλληλα. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πατάμε απ’ το κέντρο με τα χέρια μας και απλώνουμε την ζύμη σιγά σιγά. Τις άκρες δεν τις πειράζουμε σχεδόν καθόλου. Την βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε την ζύμη μας στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, το βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κίτρινο τυρί. Τότε βάζουμε το σκορδόψωμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Tips για το φουσκωτό σκορδόψωμο με τυρί κόλαση
Για την συνταγή χρησιμοποιήθηκαν διάφορα κίτρινα τυριά. Η ζύμη για το σκορδόψωμο μπορεί να γίνει και για πίτσα. Το σκόρδο θα πρέπει να είναι φρέσκο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκόρδο σε σκόνη, αλλά δεν θα έχει τόσο έντονη μυρωδιά. Η ζύμη ψήθηκε σε στρογγυλό μέτριου μεγέθους ταψί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giannis Artemis Peteinarakis
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος