Συνταγή για τα muffins του Καλοκαιριού:Έχετε πολλά κολοκυθάκια; Τα κάνατε τηγανιτά, τα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες, τα βάλατε στο φαγητό και δεν ξέρετε τι άλλο να κάνετε; Σας προτείνουμε Αλμυρά κεκάκια με κολοκυθάκια για το ταπεράκι της παραλίας και το σνακ μικρών και μεγάλων.
- κολοκυθάκια 2-3 τριμμένα
- Γιαούρτι στραγγιστό 150 γραμμάρια
- αυγα 2
- ηλιέλαιο Μισό ποτήρι του νερού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 ποτήρι του νερού
- φέτα 150 γραμμάρια τριμμένη
- αλατι 1 πρέζα
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας
- δυοσμος 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
Τα muffins είναι υπέροχα τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές εκδόσεις. Μιας και τα κολοκυθάκια είναι το λαχανικό του Καλοκαιριού και υπάρχουν σε αφθονία είναι κρίμα να τα στερηθούμε και ακόμη πιο κρίμα είναι να πάνε χαμένα, αν έχουμε πολλά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.
Δείτε ακόμα Αλμυρά κεκάκια με ελαιόλαδο για κολατσιό
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή για αφράτα καλοκαιρινά αλμυρά κεκάκια με κολοκυθάκια για το ταπεράκι της παραλίας, τον μπουφέ, το σνακ μικρών και μεγάλων, ακόμη και σαν ορεκτικά στα τραπέζια μας. Λιώνουν στο στόμα και είναι άκρως χορταστικά, ενώ σίγουρα θα τα δοκιμάσουν και τα παιδάκια που είναι δύσκολα στο φαγητό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κεκάκια με κολοκυθάκια:
Εκτέλεση για τα αλμυρά κεκάκια με κολοκυθάκια
Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να σουρώσουν. Προσθέτουμε αλάτι και αφού τα αφήσουμε για 30 λεπτά στο σουρωτήρι με το αλάτι τους, τα παίρνουμε και τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
Τα βάζουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το ηλιέλαιο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την θρυμματισμένη φέτα, το αλάτι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Δείτε ακόμα Αφράτα αλμυρά κεκάκια από την Τζένη Τσανακτσίδου
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό. Παίρνουμε θήκες για muffins και προσθέτουμε σε κάθε θήκη από ένα χαρτάκι. Μοιράζουμε το μείγμα και προσέχουμε να μην ξεχειλίσει από το χαρτί γιατί φουσκώνει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Tips για τα αλμυρά κεκάκια με κολοκυθάκια
Μπορούμε να μην βάλουμε χαρτάκι στις φόρμες και να τις λαδώσουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζουμε είτε τριμμένη φρυγανιά είτε σιμιγδάλι σε όλη την επιφάνεια της φόρμας για να μην κολλήσει το μείγμα. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και σε ταψί για να φτιάξουμε μία μεγάλη κολοκυθόπιτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βάγια Τσιρούδη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα