Τα πιο μαλακά μελομακάρονα των Χριστουγέννων-Greek Christmas Melomakarona

Σπιτικά μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Με σιμιγδάλι, σόδα και πορτοκάλι γίνονται μαλακά σαν του ζαχαροπλαστείου. Φέτος θα είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα με τις πιο νόστιμες και λαχταριστές χριστουγεννιάτικες συνταγές. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα και θα γίνει η αγαπημένη σας παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά (Ingredients):

Για το σιρόπι (For the syrup):

250ml νερό (250ml water)
350γρ. ζάχαρη (350gr. sugar)
1 στικ κανέλας (1 cinnamon stick)
1 κ.σ. μέλι (1 tbsp. honey)

Για τα μελομακάρονα (For the cookies):

400γρ. αλεύρι (400gr. flour)
200γρ. σιμιγδάλι ψιλό (200gr. fine semolina)
10γρ. μπέικιν πάουντερ (10gr. baking powder)
265ml ελαιόλαδο (265ml olive oil)
200ml χυμό πορτοκαλιού (200ml orange juice)
30γρ. λιωμένο βιτάμ (30gr. melted margarine)
20γρ. άχνη (20gr. powdered sugar)
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (1/2 tsp. clove)
1 κ.γ. κανέλα (1 tsp. cinnamon)
1/2 κ.γ. σόδα (1/2 tsp. baking soda)
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (zest from 1/2 orange)

Δείτε επίσης Πρωτότυπες λαχταριστές δίπλες λουλούδια

Τα πιο μαλακά μελομακάρονα των Χριστουγέννων-Greek Christmas Melomakarona


Close