τυροπιτάκια-της-Τζένης Τσανακτσίδου-με-κλωστή-συνταγή-

Τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου. Αυτά τα τυροπιτάκια είναι σκέτος αφρός. Αφράτα, φουσκωτά τυροπιτάκια  με μαγιά που θα τους δώσουμε το σχήμα με κλωστή.

    Για την γέμιση

  • φέτα Περίπου 1 κιλό

Τα τυροπιτάκια είναι από τα πιο κοινά πιτάκια για σχολικό κολατσιό, μπουφέ παιδικού πάρτι, αλλά και σαν σνακ με την ταινία ή με την μπύρα μας σε μία βραδιά με φίλους. Σήμερα λοιπόν η Τζένη Τσανακτσίδου θα μας δείξει την δική της μυστική συνταγή για τυροπιτάκια.

Αυτά τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου είναι σκέτος αφρός. Αφράτα, φουσκωτά τυροπιτάκια με φέτα της αρεσκείας μας που θα τους δώσουμε το σχήμα με κλωστή. Θα χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά, γάλα, νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μερικά ακόμη απλά υλικά και τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτά τα τυροπιτάκια στο σχολείο και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου :

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με το χέρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα ασπράδια και ανακατεύουμε και πάλι με το χέρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μείγμα το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την σκεπάζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες. Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη μας στον πάγκο και την ζυμώνουμε. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλίτσες. Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι και στο κάθε φυλλαράκι βάζουμε μέσα λίγη θρυμματισμένη φέτα.

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Κλείνουμε τα τυροπιτάκια μας και δίνουμε σχήμα με κλωστή. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για άλλη μισή ώρα. Στο τέλος τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, περίπου για 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε.

Η διαδικασία βήμα βήμα

Η ζύμη

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Κάνουμε μπαλίτσες

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με θρυμματισμένη φέτα.

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Δίνουμε σχήμα με κλωστή

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Το τελικό σχέδιο

τα -τυροπιτάκια- της -Τζένης- Τσανακτσίδου-

Tips για τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου

Το γάλα και το νερό είναι 240 ml. Μπορούμε να βάλουμε φέτα της αρεσκείας μας. Βγαίνουν 14 τυροπιτάκια. Αν θέλουμε να τα καταψύξουμε, πρώτα τα ψήνουμε και μετά τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να δώσουμε στα τυροπιτάκια μας σχέδιο μισοφέγγαρου και να τα κλείσουμε πατώντας τα στο πλάι με ένα πιρούνι.

Μπορούμε να βάλουμε και γλυκιά γέμιση της αρεσκείας μας αρκεί στην ζύμη να βάλουμε λίγη ζάχαρη. Δεν πρέπει να βάλουμε ελαιόλαδο, θέλει οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι. Μπορούμε να τα ψήσουμε με ή χωρίς την κλωστή. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με λεπτό σπάγκο.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close