Τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου. Αυτά τα τυροπιτάκια είναι σκέτος αφρός. Αφράτα, φουσκωτά τυροπιτάκια με μαγιά που θα τους δώσουμε το σχήμα με κλωστή.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι
- ασπραδια 2
- αλατι Λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 ποτήρια περίπου
Υλικά
- φέτα Περίπου 1 κιλό
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
Τα τυροπιτάκια είναι από τα πιο κοινά πιτάκια για σχολικό κολατσιό, μπουφέ παιδικού πάρτι, αλλά και σαν σνακ με την ταινία ή με την μπύρα μας σε μία βραδιά με φίλους. Σήμερα λοιπόν η Τζένη Τσανακτσίδου θα μας δείξει την δική της μυστική συνταγή για τυροπιτάκια.
Αυτά τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου είναι σκέτος αφρός. Αφράτα, φουσκωτά τυροπιτάκια με φέτα της αρεσκείας μας που θα τους δώσουμε το σχήμα με κλωστή. Θα χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά, γάλα, νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μερικά ακόμη απλά υλικά και τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτά τα τυροπιτάκια στο σχολείο και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με το χέρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα ασπράδια και ανακατεύουμε και πάλι με το χέρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μείγμα το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την σκεπάζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες. Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη μας στον πάγκο και την ζυμώνουμε. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλίτσες. Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι και στο κάθε φυλλαράκι βάζουμε μέσα λίγη θρυμματισμένη φέτα.
Κλείνουμε τα τυροπιτάκια μας και δίνουμε σχήμα με κλωστή. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για άλλη μισή ώρα. Στο τέλος τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, περίπου για 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε.
Η διαδικασία βήμα βήμα
Η ζύμη
Κάνουμε μπαλίτσες
Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με θρυμματισμένη φέτα.
Δίνουμε σχήμα με κλωστή
Το τελικό σχέδιο
Tips για τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου
Το γάλα και το νερό είναι 240 ml. Μπορούμε να βάλουμε φέτα της αρεσκείας μας. Βγαίνουν 14 τυροπιτάκια. Αν θέλουμε να τα καταψύξουμε, πρώτα τα ψήνουμε και μετά τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να δώσουμε στα τυροπιτάκια μας σχέδιο μισοφέγγαρου και να τα κλείσουμε πατώντας τα στο πλάι με ένα πιρούνι.
Μπορούμε να βάλουμε και γλυκιά γέμιση της αρεσκείας μας αρκεί στην ζύμη να βάλουμε λίγη ζάχαρη. Δεν πρέπει να βάλουμε ελαιόλαδο, θέλει οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι. Μπορούμε να τα ψήσουμε με ή χωρίς την κλωστή. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με λεπτό σπάγκο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Παιδί έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Οι 6 περιοχές που θα σφυροκοπήσει η κακοκαιρία Cassandra
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω βάζει φιτιλιές στην σχέση του Παρασκευά και της Ειρήνης