Τα παιδάκια λατρεύουν τα αλμυρά κέικ και αυτά είναι μια εύκολη λύση για το σνακ των παιδιών στο σχολείο ή την παιδική χαρά, την παραλία κτλ. Δείτε μερικές φανταστικές ιδέες για αλμυρά κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Αλμυρό κέικ με λαχανικά για παιδιά:
Δείτε τη συνταγή στο : daddy-cool.gr
2. Αλμυρό κέικ με μανιτάρια
photo credit: sintayes.gr
Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
2 αυγά ελαφριά χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2-3 κλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
250 γρ. γιαούρτι
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Προσθέτουμε τη δεύτερη δόση από το ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα πρώτα στο σουρωτήρι. Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το γιαούρτι με ένα σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 πρέζες αλάτι, το μπέικιν και τα περνάμε από σίτα. Προσθέτουμε σε αυτό, το μείγμα με τα μανιτάρια, το ζαμπόν σε κύβους, το τυρί και ανακατεύουμε καλά για να αλευρωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά ή όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
3. Αλμυρό Κέικ με Γαλοπούλα και Τυριά
photo credit: ilovemommy.com.cy
Υλικά:
140 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα φρέσκο
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
120 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τα χτυπάμε καλά σαν να κάνουμε ομελέτα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το αλεύρι, τη γαλοπούλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών με το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ. Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ με τα υλικά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στα 40 λεπτά αν έγινε. Αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.
Σπανακοκέικ:
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις