Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι

Τεμπέλικα πιτάκια με ζαμπόν, με φέτα και με σπανάκι! Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο, σπανακοπιτάκια χωρίς φύλλο και ζαμπονοπιτάκια χωρίς φύλλο στο τσακ μπαμ

Υλικα για τεμπέλικα πιτάκια χωρίς φύλλο

Υλικά

2 κεσεδάκια γιαουρτι,

1 κεσεδακι σπορελαιο ή αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι φέτα τριμμενη

1 κεσεδάκι κασέρι τριμμενο

1 κουταλάκι αλατι

600 με 700 γρ αλεύρι για ολες τις χρησεις

2 κουταλάκια μπεικιν

1 κροκο αυγου για το αλειμα

Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα γιαούρτια, το λάδι, το αλάτι, το αλεύρι και το μπεικιν. Αφού πέτυχουμε μια εύπλαστη ζύμη, προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι!

Ζυμώνουμε  πολύ καλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρεις μπάλες.

Τη μια μπάλα την αφήνουμε έτσι όπως ειναι. Στην άλλη μπάλα προσθέτουμε 5 φετες ζαμπον  σπιτικό η  σπιτικό παριζακι κομμένο σε μικρά κομματάκια και ζυμώνουμε να πάει παντού. Στην τρίτη μπάλα προσθέτουμε μια φλυτζανα σπανάκι και ζυμώνουμε να πάει το σπανάκι σε ολη τη ζυμη. Φτιάχνουμε μικρά πιττάκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

Αλείφουμε με τον κροκο και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρωμα. Πανεύκολα, αφράτα, πιτακια!

Δείτε ακόμη Ολοήμερο: Φαγητό που δεν θέλει ζέσταμα-Συνταγές για φαΐ χωρίς ζέσταμα

Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι σπανακοπιτακια-χωρις-φυλλο

Close