πως_φτιάχνουμε_μόνοι μας_παριζάκι_κοτόπουλου_

Συνταγή για σπιτικό παριζάκι  που θα φτιάξετε με ένα μπουκάλι! Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπουκάλι. Αυτό το παριζάκι από κοτόπουλο είναι ίδιο με το αγοραστό παριζάκι από το σούπερ μάρκετ και ακόμη πιο νόστιμο γιατί θα το φτιάξετε  με τα χεράκια σας. Όσο για τον τρόπο πανεύκολος.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας παριζάκι κοτόπουλου με τα πιο αγνά υλικά.

Δείτε ακόμα Τι είναι η πηκτίνη και πως θα την φτιάξετε (βίντεο)

Θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο, σκόρδο, κρεμμύδι, καρότα, χυμό παντζαριού, διάφορα μπαχαρικά και έναν υπέροχο ζωμό κοτόπουλου με ζελατίνη και λιωμένο βούτυρο.

Είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από το αγοραστό παριζάκι και μπορούν να το φάνε άνετα και τα παιδιά μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παριζάκι κοτόπουλου. Στο τέλος ακολουθεί και βίντεο με την αναλυτική διαδικασία: 

Εκτέλεση για σπιτικό παριζάκι

Μέσα σε μία λεκάνη έχουμε βάλει τα 200 γρ. αλάτι και τα 4 λίτρα νερού. Αφού φτιάξαμε μία άλμη, βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στην άλμη για περίπου 1 με 2 ώρες. Στην συνέχεια μέσα σε μία κατσαρόλα ή χύτρα βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τα καρότα, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και την δάφνη.

Ρίχνουμε νερό ίσα να σκεπάσουμε τα υλικά μας. Αν χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά μας για περίπου 2 ώρες, Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα βράζουμε τα υλικά μας για περίπου 40 λεπτά. Θέλουμε το κρέας μας να βράσει τόσο καλά που να φεύγουν τα κόκκαλα από το κρέας εύκολα.

Αφού βράσουμε το κοτόπουλο το βράζουμε σε μία λεκάνη και το ξεκοκαλίζουμε. Σουρώνουμε τα λαχανικά που έβρασαν μαζί με το κρέας και από τον ζωμό, κρατάμε τα 300 ml. Στον ζεστό ζωμό ρίχνουμε αργά αργά την ζελατίνη, για να μην μας κάνει σβολάκια και ανακατεύουμε παράλληλα.

Έπειτα ρίχνουμε στον ζωμό και τα 20 γρ λιωμένου βούτυρου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε στο μούλτι το κοτόπουλο, τα λαχανικά μας και τον ζωμό με την ζελατίνη. Μέσα στο μούλτι ρίχνουμε και το μπούκοβο, την πάπρικα, το επιπλέον σκόρδο και το επιπλέον αλάτι.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα παντζάρια μας και τα έχουμε τρίψει.

Βάζουμε τα τριμμένα παντζάρια σε ένα τούλι και από πάνω ακουμπάμε ένα πιάτο. Ξεκινάμε και στραγγίζουμε τα παντζάρια από τον χυμό τους. Αφού τα στραγγίξουμε, βάζουμε τον χυμό παντζαριού μέσα στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφού προσθέσουμε και τον χυμό παντζαριού ξεκινάμε και χτυπάμε τα υλικά μας στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη μπορούμε αν θέλουμε να δοκιμάσουμε και να προσθέσουμε κάτι από τα μυρωδικά μας, σε περίπτωση που λείπουν από την γεύση.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι 1μιση λίτρου και κόβουμε το στόμιό του.

Παίρνουμε ένα χωνί για μεγαλύτερη ασφάλεια, τοποθετούμε το χωνί στο άνοιγμα του μπουκαλιού και χύνουμε προσεκτικά την κρέμα μας μέσα στο μπουκάλι.

Στην συνέχεια χτυπάμε λίγο το πλαστικό μπουκάλι πάνω στο τραπέζι για να φύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο μπουκάλι μας. Σκεπάζουμε το μπουκάλι με μία σακούλα ή με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα έτσι ώστε να παγώσει.

Αφού περάσει η μία μέρα ανοίγουμε με ένα ψαλίδι το πλαστικό μπουκάλι και το αφαιρούμε. Το σπιτικό παριζάκι μας είναι έτοιμο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε σε γεύση ούτε σε εμφάνιση από το αγοραστό. Κόβουμε το παριζάκι μας σε φέτες και σερβίρουμε!

Tips για σπιτικό παριζάκι

Αντί για 3 μικρά καρότα μπορούμε να βάλουμε 2 μεγάλα. Αντί για 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου μπορούμε να βάλουμε 5 μικρές. Μπορούμε να βάλουμε όποια μυρωδικά στο σπιτικό παριζάκι μας  θέλουμε εμείς.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

σπιτικό παριζάκι_ σπιτικό παριζάκι_κοτόπουλο_Συνταγη _ Συνταγή_για_ σπιτικό_παριζάκι_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close