Τεμπελοτυρόπιτα με σπανάκι. Συνταγή για τεμπελοτυρόπιτα με σπανάκι για την παραλία ή το σχολικό κολατσιό.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι
- σπανακι 350 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- άνηθος 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο
- Φέτα κατσικίσια 400 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Μία φανταστική τεμπελοτυρόπιτα με σπανάκι χωρίς φύλλο με κατσικίσιο τυρί και σπανάκι για την παραλία ή το σχολικό κολατσιό. Γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο όμως έχουμε ανάγκη από νόστιμες συνταγές για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το κατσικίσιο τυρί με φέτα της αρεσκείας σας.
Παρόλα αυτά εμείς θα σας προτείναμε το κατσικίσιο τυρί διότι δίνει μία πιο χωριάτικη γεύση που εμείς την λατρεύουμε γιατί μας ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις! Είναι πολύ νόστιμη και θα την λατρέψουν και τα παιδιά. Αυτήν την τεμπελόπιτα αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τεμπελοτυρόπιτα με σπανάκι
Εκτέλεση για την Τεμπελοτυρόπιτα με σπανάκι
Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα δέσει καλά ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και την κατσικίσια φέτα σπασμένη με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Δείτε ακόμα Τεμπελόπιτα.Η πιο ευκολη και λαχταριστη πιτα που φτιαξατε ποτε!
Έπειτα παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και με ένα πινέλο την λαδώνουμε και την αλευρώνουμε καλά. Μεταφέρουμε την ζύμη μας στην φόρμα και ψήνουμε την τεμπελόπιτα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα στους 170-180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για την Τεμπελοτυρόπιτα με σπανάκι
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Μπορούμε να την φτιάξουμε και σε ταψί ή σε φόρμα μακρόστενη για ψωμί. Αν το σπανάκι είναι φρέσκο το ζεματάμε για 2-3 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος