Θράψαλα-γεμιστά-σκορδάτα-για τη-Καθαρά Δευτέρα-συνταγή-

Θράψαλα γεμιστά σκορδάτα για τη Καθαρά Δευτέρα

Συνταγή για γεμιστά θράψαλα με πιπεριές και μυρωδικά, στη λαδόκολλα για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας με όλα τα μυστικά τους.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το μαρινάρισμα:

Για το τηγάνισμα :

Συνταγή για γεμιστά θράψαλα της γιαγιάς, ψημένα στη λαδόκολλα με πιπεριές, μπόλικο σκόρδο και μερικά ακόμη απλά υλικά για έναν μεζέ του ονείρου στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας. Είναι εύκολα και είναι ο τέλειος μεζές για το ουζάκι και το τσιπουράκι σας.

Θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς

Τα θράψαλα είναι από τα πιο νόστιμα μαλάκια και όσες φορές πηγαίνουν για ψάρεμα στην Εύβοια οι δικοί μου, πάντα τους κάνω παραγγελιά, να κάνουν ό,τι μπορούν για να μου βρουν! Σήμερα λοιπόν, με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει θα σας δείξω την δική μου αγαπημένη συνταγή για γεμιστά θράψαλα με σκόρδο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα θράψαλα γεμιστά σκορδάτα για τη Καθαρά Δευτέρα:

Θράψαλα-γεμιστά-σκορδάτα-για τη-Καθαρά Δευτέρα-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τα θράψαλα καθαρισμένα και τα πλένουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το φυτικό τυρί τύπου φέτα και την ρίγανη. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι για την γεύση και ανακατεύουμε και πάλι.

Γεμίζουμε τα θράψαλα και τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3/4 της ώρας.

Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Έπειτα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις ψηθούν τα θράψαλα, τα περνάμε από το τηγάνι με το καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Θράψαλα-γεμιστά-σκορδάτα-για τη-Καθαρά Δευτέρα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eirini Syrianou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr