τηγανιτά-πατατοπιτάκια-συνταγή-

Τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα, τραγανά απέξω και κρεμώδεις από μέσα. Το τέλειο μεζεδάκι ή ορεκτικό για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο!

Την Τσικνοπέμπτη ψήνουμε κρέας είτε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο. Παρόλα αυτά δεν γίνεται να φτιάξουμε έναν μπουφέ για την Τσικνοπέμπτη χωρίς τα συνοδευτικά του. Και τι συνοδεύει καλύτερα το κρέας; Μα φυσικά οι πατάτες.

Δείτε ακόμα Πατατοπιτάκια με φιλαδέλφεια στο τηγάνι και στον φούρνο

Ας ξεφύγουμε όμως από τα συνηθισμένα και ας σταματήσουμε να φτιάχνουμε μόνο τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου. Ας φτιάξουμε πανεύκολα πατατοπιτάκια, τραγανά από έξω και κρεμώδεις από μέσα. Με φέτα, λαχταριστά και κολασμένα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα

τηγανιτά-πατατοπιτάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λίγο ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και σε ένα μπολάκι βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα, τα αυγά και τις πατάτες. Ανακατεύουμε και λιώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το νερό, την ξερή μαγιά το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα πατατοπιτάκια

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φυλλαράκι με τον πλάστη και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη από την γέμιση. Κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό και μπόλικο ηλιέλαιο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

τηγανιτά-πατατοπιτάκια-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Evdokia Bitsakaki

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close