Συνταγή για καλοκαιρινό σουφλέ με ντοματίνια και τορτίγιες από τον Γιώργο Ζώλη για μεσημεριανό ή συνοδευτικό.
Υλικά:
- τορτίγια 4
- ελαιολαδο 80 ml
- ζαμπόν 200 γραμμάρια
- μπεικον 200 γραμμάρια
- μιξ τυριών 700 γραμμάρια που λιώνουν
- ντοματίνια 10
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι 1 τσιμπιά
- κρεμα γαλακτος 200 ml
Συνταγή για νόστιμο σουφλέ με τορτίγια και ντοματίνια από τον Γιώργο Ζώλη για μεσημεριανό όσο και συνοδευτικό στο καλοκαιρινό τραπέζι. Φτιάξτε αυτό το σουφλέ σε φόρμα ή σε απλό ταψί του φούρνου με τυριά, λαχανικά και αλλαντικά που έχετε στο ψυγείο σας.
Σουφλέ με τορτίγιες από τον Γιώργο Ζώλη για μεσημεριανό ή συνοδευτικό. Τα ντοματίνια το Καλοκαίρι είναι πολύ νόστιμα και προσφέρουν γεύση και άρωμα τόσο σε σουφλέ, όσο και σε αλμυρά κέικ, ομελέτες ή σπιτικές σάλτσες. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει ένα εύκολο σουφλέ που μπορούμε να φτιάξουμε όλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό σουφλέ με ντοματίνια και τορτίγιες από τον Γιώργο Ζώλη:

Recipe ingredients
4 tortillas 80g olive oil or butter 200g ham or turkey
200g bacon 700g melting cheese 10 cherry tomatoes Pepper
A little thyme 200g sour cream (you can also use vegetable cream for food) The amount of cheese is optional, you can add more or less 26-28cm baking tin Bake at 180 degrees Celsius for about 40 minutes
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26-28 εκατοστών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας και κόβουμε το γύρω γύρω. Αλείφουμε την αποσπώμενη φόρμα με ελαιόλαδο.

Βάζουμε μία τορτίγια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πιέζουμε την τορτίγια για να κάτσει καλά στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τυριά που λιώνουν. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν και τις διπλώνουμε όπως θα δούμε στο βίντεο για να δώσουμε ύψος στο φαγητό. Τις στρώνουμε πάνω από το μιξ τυριών.
Από πάνω βάζουμε ακόμη μία τορτίγια και την αλείφουμε και πάλι με ελαιόλαδο. Απλώνουμε κι άλλα τυριά που λιώνουν από πάνω. Βάζουμε από πάνω το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε από την αρχή την διαδικασία μέχρι να γεμίσει η φόρμα.

Το πιο νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τριβελάκι και αλλαντικά
Κλείνουμε το φαγητό με την τελευταία τέταρτη τορτίγια, την οποία την αλείφουμε με ελαιόλαδο και σκορπίζουμε από πάνω μπέικον. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, θυμάρι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε και ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Καλύπτουμε τα ντοματίνια με τα τυριά που λιώνουν. Με ένα μαχαίρι μυτερό κάνουμε τρύπες. Τρυπάμε μέχρι τον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω.

Βάζουμε επιπλέον πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 40 λεπτά. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί κι έπειτα σερβίρουμε.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε και φυτική κρέμα γάλακτος. Η ποσότητα των τυριών είναι προαιρετική μπορείτε να βάλετε περισσότερο η λιγότερο. Φόρμα 26-28 εκατοστών.
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο ταψί. Μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές ή μανιτάρια ή ντομάτες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την εκτέλεση:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr