Το απόλυτο παγωτό του καλοκαιριού: Αρμενοβίλ

Το απόλυτο παγωτό του καλοκαιριού: Αρμενοβίλ. Συνταγή για ενα  λαχταριστό Αρμενοβίλ με σπασμένους μπεζέδες (δηλαδή μαρέγκες), καραμελωμένα αμύγδαλα και λιωμένη σοκολάτα.

    Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

  • ζαχαρη 50 γραμμάρια
  • αμυγδαλα 100 γραμμάρια καβουρδισμένα

Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα πεντανόστιμο Αρμενοβίλ ,το απόλυτο παγωτό του καλοκαιριού που αν το δοκιμάσετε δεν θα το αλλάζετε με κανένα άλλο παγωτό. Για να φτιάξουμε το Αρμενοβίλ, θα χρειαστεί να ψήσουμε με τα χεράκια μας μαρέγκες ή αλλιώς μπεζέδες, τις οποίες και θα σπάσουμε μέσα στο παγωτό.

Επίσης μέσα στο Αρμενοβίλ θα βάλουμε χειροποίητα καραμελωμένα αμύγδαλα και θα επικαλύψουμε με λίγη κουβερτούρα λιωμένη. Αυτό το Αρμενοβίλ είναι σκέτη κόλαση και μπορείς να το φτιάξεις για τις γιορτές του σπιτιού σου ή για όταν θες κάτι παγωμένο και λαχταριστό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αρμενοβίλ:

Αρμενοβίλ-συνταγή-

Εκτέλεση για τους μπεζέδες

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 90 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Έπειτα στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σε 4 δόσεις την ζάχαρη.

Δηλαδή ρίχνουμε την πρώτη δόση, χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σταματάμε το μίξερ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 3 φορές. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μαζί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.

Έπειτα προσθέτουμε και την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, αυτή τη φορά σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Το απόλυτο παγωτό του καλοκαιριού: Αρμενοβίλ

Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό σύκο

Μεταφέρουμε την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε 24 μαρέγκες, με μέγεθος 2-3 εκατοστά η κάθε μία. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τις μαρέγκες για 1-1 1/2 ώρα έτσι ώστε να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαστιχωτές εσωτερικά.

Εκτέλεση για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει λίγο. Βάζουμε μία δόση από την ζάχαρη και μόλις αρχίσει να λιώσει προσθέτουμε την δεύτερη δόση από την ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει τελείως. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2-3 δόσεις.

Στην τελευταία δόση με μία μαρίζ ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα αμύγδαλα από την σπιτική καραμέλα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν καλά.

Εκτέλεση για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη και χτυπάμε με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί. Έπειτα βάζουμε την σαντιγί σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. Στον ίδιο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε και πάλι με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει σαντιγί.

Μεταφέρουμε και αυτό το μείγμα στο μπολ με την σαντιγί που φτιάξαμε προηγουμένως και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος τους.

Εκτέλεση για το στήσιμο

Αρχικά σπάμε με τα χέρια μας 16 μαρέγκες και τις βάζουμε στο μείγμα με την σαντιγί. Προσθέτουμε επίσης τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Απλώνουμε το μείγμα σε διάφανη μεμβράνη, σε μία φόρμα 10×35 εκατοστά. Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και χτυπάμε ελαφρά την φόρμα στον πάγκο εργασίας έτσι ώστε να φύγει ο αέρας.

Μεταφέρουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί μέχρι να παγώσει καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα για το στόλισμα σε μπεν μαρί και απλώνουμε πάνω από το παγωτό μας. Στολίζουμε με μερικές μαρέγκες αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Αρμενοβίλ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Iro Flemetaki

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close