Το ταψί της Κυριακής: Γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και Αλλαντικά

Γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και αλλαντικά χωρίς αυγό και με κρεμώδη γαρνιτούρα της Βασούλας για το Ταψί της Κυριακή, αλλά και για κάθε γιορτινό τραπέζι και μπουφέ. Λιώνει στο στόμα και θα σας ξετρελάνει!

Η σημερινή μας συνταγή οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι είναι σκέτη κόλαση. Επειδή το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα είναι γεμάτο κόσμο, είπαμε κι εμείς να βρούμε μία συνταγή διαφορετική από τις άλλες.

Το ταψί της Κυριακής: Γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και Αλλαντικά

Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών

Βρήκαμε λοιπόν αυτό το  γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και Αλλαντικάμε τυριά και αλλαντικά από την Βασούλα μας και δεν μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε. Προτού την δοκιμάσουμε όμως είπαμε να την μοιραστούμε και μαζί σας αφού δεν θα κουραστούμε να λέμε, ότι μας αρέσει να μοιραζόμαστε με εσάς γεύσεις και εμπειρίες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ταψί της Κυριακής: Γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και Αλλαντικά

γεμιστό ρολό-κιμά-με-μοτσαρέλα-συνταγή-

Εκτέλεση για το ρολό κιμά

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τον χοιρινό κιμά, το αυγό, την αλεσμένη βρώμη, το τριμμένο κρεμμύδι και την τριμμένη πιπεριά, το τριμμένο πικάντικο κεφαλοτύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Πλάθουμε πολύ καλά τον κιμά και τον αφήνουμε περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να δέσει.

Εκτέλεση για το ταψί της Κυριακής: Γεμιστό ρολό κιμά με τυριά και Αλλαντικά

Αρχικά στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μία λαδόκολλα. Παίρνουμε το μείγμα του κιμά και το στρώνουμε πάνω στην λαδόκολλα σαν ένα παχύ φύλλο σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Στρώνουμε από πάνω την μουστάρδα, το μπέικον και το μιξ τυριών. Ρολάρουμε το ρολό και είναι έτοιμο!

Εκτέλεση για τις πατάτες

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και προσθέτουμε την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη, χυμό λεμονιού και μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού τα υλικά.

Δείτε ακόμα Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, κάνουμε λίγο χώρο στο ρολό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1μιση ώρα. Στην συνέχεια βγάζουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Ρίχνουμε επιπλέον νερό και ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο.

γεμιστό ρολό-κιμά-με-μοτσαρέλα-συνταγή-

Εκτέλεση για την γαρνιτούρα

Μόλις ψηθεί το ρολό αφαιρούμε την λαδόκολλα. Γαρνίρουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα με 40 λεπτά, το ρολό σκέτο. Γαρνίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και μόλις λιώσει πάνω από το καυτό ρολό σερβίρουμε.

γεμιστό ρολό-κιμά-με-μοτσαρέλα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close