Τορτελίνια -με- σάλτσα- τυριών-

Νόστιμα τορτελίνια  με σάλτσα τυριών από παρμεζάνα και πεκορίνο.

    Για την σάλτσα

  • παρμεζανα 150 γρ. ( 1 συσκευασία)
  • πεκορίνο 100 γρ. ( ½ φλυτζάνι)
  • νερό 200 γρ. από αυτό που έβρασαν τα τορτελίνια (1 φλυτζάνι)

Δεν νομίζουμε πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αδυναμία στα τορτελίνια. Μπορεί να είναι μία αμαρτία στο πιρούνι, όμως αυτά τα νόστιμα ζυμαρικά που είναι γεμιστά με διάφορα τυριά μπορούμε να τα απολαύσουμε ακόμη και σκέτα.

Συνήθως τα φτιάχνουμε με κρέμα γάλακτος ή σαν σουφλέ ζυμαρικών στον φούρνο. Σήμερα όμως έχουμε για εσάς μία συνταγή που θα μιλήσει στις καρδιές σας αν είστε λάτρεις του τυριού. Τορτελίνια γεμιστά με τυρί συνοδευόμενα από σάλτσα τυριών με παρμεζάνα και πεκορίνο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή βράζουμε τα τορτελίνια σε νερό. Όσο βράζουν τα τορτελίνια βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο πεκορίνο σε αντικολλητικό σκεύος και σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερού κάθε φορά μέχρι να λιώσουν και να κρεμοποιηθούν τα τυριά ας.

Δείτε ακόμα Τορτελίνια με τυρί, ντοματίνια και λουκάνικο Φρανκφούρτης στον φούρνο

Διατηρούμε τα τυριά ζεστά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα βάζουμε μέσα στην σάλτσα τυριών ανακατεύοντας. Σερβίρουμε πασπαλίζονται τυρί πεκορίνο και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση από μύλο.

Τορτελίνια- με- σάλτσα- τυριών- Τορτελίνια- με- σάλτσα- τυριών-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close