Ένα σάντουιτς με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί ένα πιάτο γαλλικής προελεύσεως με το όνομα Monsieur Croque. Το όνομα αυτού του νόστιμου σάντουιτς προέρχεται από το ρήμα croquer «δάγκωμα» και Monsieur “κύριε”. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
100 γραμμάρια ζαμπόν
120 γραμμάρια τυρί Emmental
60 γραμμάρια γραβιέρα
Υλικά για τη σάλτσα:
200 ml γάλα
20 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια βουτύρο
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
Μαγειρέψτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Τώρα πάρτε μια φέτα ψωμί και απλώστε 1 κουταλιά της κρέμας πάνω στην επιφάνεια.
Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα με τυρί Emmental.
Σκεπάστε με άλλη μια φέτα ψωμί και στη συνέχεια, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.
Τοποθετήστε το σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες