Τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ_

Λαχταριστή τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ πασπαλισμένη με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου για τα γενέθλια και όχι μόνο.

Οι τούρτες και οι πάστες αμυγδάλου είναι αγαπημένα γλυκά στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα πολλές παλιές παραπονιούνται ότι τα ζαχαροπλαστεία πλέον δεν φτιάχνουν τις ίδιες πάστες αμυγδάλου με παλιά.

Λοιπόν αν κι εσείς δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτά που δοκιμάσατε από τα ζαχαροπλαστεία, ήρθε η στιγμή να κάνετε την δική σας απόπειρα και να φτιάξετε τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ . Βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας μία εξαιρετική τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ  ,κρέμα, σαντιγί με καβουρδισμένο αμύγδαλο και για επικάλυψη φιλέ καβουρδισμένου αμυγδάλου.

Δείτε ακόμα Λαχταριστή τούρτα νουγκατίνα με φιλέ αμυγδάλου, κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί!

Είναι μία υπέροχη τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ με έντονη την μυρωδιά και την γεύση του αμύγδαλου. Θυμίζει αυτές τις παλιές και νόστιμες πάστες αμυγδάλου που δοκιμάζαμε και μας γέμιζαν το στόμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την κρέμα

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα μας. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους αυγών, το βούτυρο γάλακτος και την σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού γίνει η κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση

Όσο έχουμε βάλει στην άκρη την κρέμα προσθέτουμε στην σαντιγί τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα μας στην άκρη.

Εκτέλεση για το στήσιμο

Παίρνουμε τα σαβαγιάρ και τα βρέχουμε στο φρέσκο γάλα και στο αμαρέτο. Τοποθετούμε τα βρεγμένα σαβαγιάρ με την σειρά σε ένα πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε την κρύα κρέμα. Στρώνουμε και πάλι βρεγμένα με γάλα και αμαρέτο σαβαγιάρ από πάνω. Στο τέλος στρώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.

τούρτα_αμυγδάλου_με_σαβαγιάρ_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close