Συνταγή για τούρτα με μους Ferrero, βουτυρόκρεμα και γλάσο σοκολάτας για την Γιορτή της Μητέρας. Με έτοιμο παντεσπάνι και εύκολη εκτέλεση.
Υλικά:
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια (55-60% κακάο)
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% λιπαρά
Για τη βάση:
- παντεσπανι 3 έτοιμα σοκολατένια (25 cm)
Για της μους:
- κρεμα γαλακτος 400 ml 35% λιπαρά
- πραλίνα 250 γραμμάρια ferrero
Για το σιρόπι:
Για τη βουτυρόκρεμα:
- βούτυρο γάλακτος 225 γραμμάρια αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ζάχαρη άχνη 500 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 3 κουταλιές της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κουταλάκι του γλυκού σε πάστα της αρεσκείας σας
Συνταγή για εύκολη τούρτα με μους Ferrero, σπιτική βουτυρόκρεμα και γλάσο σοκολάτας για τη Γιορτή της Μητέρας. Μία πολύ νόστιμη τούρτα με πλούσια γεύση για να κάνετε δώρο στη μαμά σας ή για να κεράσετε τους δικούς σας ανθρώπους…αν γιορτάζετε!
Γιορτινή σοκολατένια τούρτα
Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε μία νόστιμη και εύκολη τούρτα με μους Ferrero, βουτυρόκρεμα, έτοιμο παντεσπάνι και σοκολασμένο γλάσο. Είναι μία τούρτα που θα την ευχαριστηθεί πολύ και η μητέρα σας κι εσείς οι ίδιες αν είστε μητέρες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα Ferrero για τη Γιορτή της Μητέρας:

Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε στο μίξερ και σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά, το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά. Στο τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το γάλα, την πάστα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε πάνω στην φωτιά ώστε να πάρει βράση. Με το που αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από την φωτιά και περιχύνουμε πάνω από την σοκολάτα.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε ένα λεπτό να εγκλωβιστεί η θερμοκρασία. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι η μια σπάτουλα στο κέντρο του μπολ κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να αρχίσει να γίνεται σοκολατένιο και γυαλιστερό το μείγμα.
Εκτέλεση για το στήσιμο της τούρτας
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό και την ζάχαρη για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αδειάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη σαντιγί.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη πραλίνα όλη η σαντιγί και να γίνει μους. Στρώνουμε ένα παντεσπάνι και ραντίζουμε με το σιρόπι. Στρώνουμε τη μισή μους και από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι.
Ραντίζουμε με σιρόπι και στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μους. Στη συνέχεια βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και στρώνουμε τη βουτυρόκρεμα. Απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα και γύρω γύρω στη τούρτα.
Τούρτα μασκαρπόνε με φράουλες
Έπειτα βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Την περιχύνουμε με το γλάσο και στολίζουμε με ζαχαρόπαστα, βουτυρόκρεμα, σαντιγί ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil
στη δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr