Θέλετε ένα πεντανόστιμο και αφράτο γλυκό για το Πασχαλινό τραπέζι; Τότε αυτή η τούρτα Ferrero Rocher είναι για εσάς και στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά την συνταγή.
- αυγα 5 μεγάλα
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- Σιμιγδάλι ψιλό 2 κουταλιές της σούπας
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο
- βανίλια 2
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 700 γραμμάρια 35% λιπαρά για ζαχαροπλαστική
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 100 ml
- μερεντα 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- σοκοφρέτα 3 με φουντούκι θρυμματισμένες
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- γάλα εβαπορέ 70 γραμμάρια
- μελι 1 κουταλάκι του γλυκού
- φουντουκι 150 γραμμάρια θρυμματισμένα
Για την επικάλυψη
- σοκολατάκια 10 περίπου Ferrero Rocher
Για την διακόσμηση
Οι τούρτες είναι πάντα ένα αγαπημένο γλυκό για γενέθλια, Γιορτές και όχι μόνο. Το Πασχαλινό τραπέζι, θέλει το γλυκό του και από το να τρέχετε τελευταία στιγμή στα ζαχαροπλαστεία, καλύτερα να δείτε από τώρα ποιο γλυκό θα φτιάξετε, μόνοι με τα χεράκια σας.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό ferrero rocher
Γι’ αυτό και σήμερα θα σας δείξουμε μία αναλυτική συνταγή για τούρτα Ferrero Rocher καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου. Αφράτη, σοκολασμένη και πεντανόστιμη που σίγουρα θα την λατρέψετε! Μα το καλύτερο; Είναι πανεύκολη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τούρτα Ferrero Rocher για το Πασχαλινό τραπέζι
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην Τούρτα Ferrero Rocher για το Πασχαλινό τραπέζι
Αρχικά ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ψιλό σιμιγδάλι, το κακάο και τις βανίλιες. Αφήνουμε στο μείγμα στην άκρη και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα.
Προσθέτουμε στη μαρέγκα σταδιακά την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Αφού το μείγμα αφρατέψει πολύ καλά, σταματάμε το μίξερ και με μία σπάτουλα διπλώνουμε τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24-26 εκατοστών και βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χωρίζουμε σε 3 δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην Τούρτα Ferrero Rocher για το Πασχαλινό τραπέζι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για την κρέμα στην Τούρτα Ferrero Rocher για το Πασχαλινό τραπέζι
Σε μία κούπα βάζουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και βάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων να κάψει. Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, μέσα στην καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 1 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα σαν γκανάζ και να πέσει η θερμοκρασία της.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί, με υφή σαν γιαούρτι. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα που λιώσαμε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού η σαντιγί ξεκινήσει να κάνει κορυφές, σταματούμε το μίξερ και με μία σπάτουλα διπλώνουμε μέσα τις θρυμματισμένες σοκοφρέτες.
Εκτέλεση για την Τούρτα Ferrero Rocher για το Πασχαλινό τραπέζι
Σε ένα τσέρκι 24-26 εκατοστών τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και το ραντίζουμε καλά με το σιρόπι. Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας, Από πάνω τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, τον οποίο τον ραντίζουμε και αυτόν καλά με το σιρόπι και από πάνω άλλο 1/3 της κρέμας.
Από πάνω βάζουμε τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι. Τον ραντίζουμε και αυτόν με το σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Ετοιμάζουμε την γκανάζ σοκολάτας, βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κάπως βαθύ μπολ για να κάψει στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε μέσα στην καυτή κρέμα γάλακτος την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το μέλι. Αφήνουμε για 1 λεπτό να σταθεί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λεία.
Δείτε ακόμα Τρουφάκια Σοκολάτας Ferrero Rocher (Σοκολατάκια) – Homemade Ferrero Rocher
Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από την τούρτα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά και αφού παγώσει καλά ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε περιμετρικά με σοκολατάκια και ψιλοκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Aggeliki Antonopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής : Μάνα και πατέρας δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην αποκαλύψουν τίποτα
- 10 συνταγές για αλμυρές τούρτες που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου της και αφηνει το γαμπρό σύξυλο
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Γιάννης Πουλόπουλος : Στο νοσοκομείο ο γνωστός παρουσιαστής