Τούρτα καραμέλα με σοκολατένιο παντεσπάνι

Τούρτα καραμέλα με σοκολατένιο παντεσπάνι για τα γενέθλια, τις γιορτές, τις επετείους ή επειδή θέλουμε να γλυκαθούμε βρε αδερφέ. Η καραντίνα δεν μας επιτρέπει τις εξόδους χωρίς σημαντικό λόγο, οπότε μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας την δική μας τούρτα καραμέλα με σοκολατένιο παντεσπάνι χωρίς να χρειαστεί να πάμε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο.

Είναι μία πεντανόστιμη τούρτα καραμέλα με σοκολατένιο παντεσπάνι και πολύ εύκολες παρασκευές. Αφράτο σιροπιαστό παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα καραμέλας και ένα λαχταριστό γλάσο καραμέλας που έρχεται να απογειώσει την γεύση. Σίγουρα η συνταγή απευθύνεται στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής αλλά και της καραμέλας.

Δείτε ακόμα Τούρτα γκοφρέτα : Η συνταγή που έχει τρελάνει το διαδίκτυο

Όμως μπορεί να φτιάξει αυτή τη τούρτα ακόμη και κάποιος ερασιτέχνης στα γλυκά και επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον γλάσο καραμέλας με το γλάσο της αρεσκείας μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για το σοκολατένιο παντεσπάνι

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε έπειτα την ταχύτητα του μίξερ και ξεκινάμε να ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Εκτέλεση για το σοκολατένιο σιρόπι

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι μας για τρία λεπτά και μόλις λιώσει η ζάχαρη, το απομακρύνουμε από την εστία και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση για το γλάσο καραμέλας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα άλλο σκεύος έχουμε βάλει τα 250 ml κρέμας γάλακτος μαζί με το κορν φλάουρ και το έχουμε διαλύσει μέσα στην κρέμα γάλακτος. Στην άκρη έχουμε αφήσει το βούτυρο.

Δεν ανακατεύουμε απλά ανακινούμε το τηγάνι κυκλικά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία με δύο βράσεις. Μόλις γίνει το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη και στην συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας.

Εκτέλεση για την κρέμα καραμέλας

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο γάλα. Ρίχνουμε στην συνέχεια την σκόνη γκαρνί βανίλια και την κρέμα στιγμής και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε και πάλι για να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.

Μόλις ετοιμάσουμε την κρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει λίγο, κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο ή στα τρία – και βάζουμε με ένα πινέλο σιρόπι σε κάθε κομμάτι παντεσπανιού. Μόλις εφαρμόσουμε το σιρόπι στο πρώτο παντεσπάνι, στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα καραμέλας.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο παντεσπάνι και τελειώνουμε με κρέμα και με γλάσο καραμέλας. Διατηρούμε την τούρτα μας στο ψυγείο!

Tips για την τούρτα καραμέλα με σοκολατένιο παντεσπάνι

Το παντεσπάνι το ψήσαμε σε ρυθμιζόμενη φόρμα 25 εκ. Μπορούμε αντί για γλάσο καραμέλας να βάλουμε ό,τι γλάσο θέλουμε εμείς.

Τούρτα καραμέλα_ με σοκολατένιο_ παντεσπάνι_ γλάσο_καραμέλας_ Σοκολατένιο σιρόπι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close