Τούρτα_ ραφαέλο_

Συνταγή για τούρτα ραφαέλο που μπορούμε να την φτιάξουμε ακόμη και σαν γαμήλια τούρτα. Με ινδοκάρυδο και τρουφάκια ινδοκάρυδου στην διακόσμηση.

Ο γάμος είναι από τις πιο όμορφες στιγμές στην ζωή ενός ανθρώπου. Μέσα από τον γάμο το ζευγάρι επισημοποιεί την σχέση του και σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα, δημιουργεί και επισήμως οικογένεια. Μπορεί αυτές οι αξίες να θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες για πολλούς και πολλές όμως πολλά ζευγάρια παντρεύονται καθημερινά.

Ειδικά το Καλοκαίρι οι γάμοι και οι βαφτίσεις αυξάνονται ακόμη περισσότερο αφού ο καιρός μας επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Η γαμήλια τούρτα είναι το πιο σημαντικό γλυκό του μυστηρίου μετά τα κουφέτα.

Δείτε ακόμα Υπέροχα χειροποίητα Cakepops για το πάρτι τον γάμο ή τη βάφτιση

Από την γαμήλια τούρτα τρώει το ζευγάρι και φυσικά από την γαμήλια τούρτα γλυκαίνονται και οι υπόλοιποι καλεσμένοι. Φέτος λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε την γαμήλια τούρτα των δικών σας ανθρώπων με τα χεράκια σας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε γαμήλια τούρτα ραφαέλο. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε παράλληλα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 εκ. με λαδόκολλα από κάτω και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μισή ώρα περίπου. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε 3 δίσκους και το βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και την ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά.

Εκτέλεση για την σαντιγί

Στο μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί και ξεκινάμε την προετοιμασία της τούρτας.

Εκτέλεση για την τούρτα

Αφού κόψαμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε μία πιατέλα και τον σιροπιάζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε πάνω από το πρώτο παντεσπάνι μία στρώση σαντιγί και την στρώνουμε καλά. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και πάλι.

Πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι τοποθετούμε ακόμη μία στρώση σαντιγί και την στρώνουμε καλά. Πάνω από την σαντιγί τοποθετούμε και το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο το σιροπιάζουμε και αυτό. Πάνω από το τελευταίο παντεσπάνι τελειώνουμε με σαντιγί. Την σαντιγί την βάζουμε και στα πλαϊνά της τούρτας, καλύπτοντας την πλήρως με σαντιγί.

Στρώνουμε την σαντιγί από τα πλαϊνά αλλά και στο πάνω μέρος της τούρτας με μία σπάτουλα για να είναι όμορφη εμφανισιακά. Πασπαλίζουμε την τούρτα με το ινδοκάρυδο και την βάζουμε την στο ψυγείο για να κρυώσει, όσο εμείς ετοιμάζουμε τα τρουφάκια μας.

Εκτέλεση για τα τρουφάκια

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το ινδοκάρυδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας.

Αφού δέσει ξεκινάμε και πλάθουμε τα τρουφάκια. Τα θέλουμε σε μικρό μέγεθος. Τα περνάμε από το ινδοκάρυδο και διακοσμούμε την τούρτα με τα τρουφάκια και τις πέρλες σοκολατάκια.

Tips για την τούρτα Ραφαέλο

Αντί για τσέρκι μπορούμε να ψήσουμε το παντεσπάνι σε ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να βάλουμε και φουντούκι στα τρουφάκια.

Τούρτα_ραφαέλο_ Τούρτα_ραφαέλο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close