Τραγανά τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά. Τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά με φέτα χωρίς πλάστη. Μία εύκολη συνταγή και για αρχάριους
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350- 500 γραμμάρια
- Φέτα κατσικίσια 1/2 κιλό
Υλικά
- σουσαμι Αρκετό
Για την επικάλυψη
Τα τυροπιτάρια της σημερινής μας συνταγής σίγουρα δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να μαγειρέψετε τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά με κατσικίσια φέτα χωρίς να χρειαστείτε ζύμωμα. Θα φτιάξουμε έναν χυλό με όλα μας τα υλικά και θα τα ψήσουμε στον φούρνο.
Αυτά τα τραγανά τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά έχουν την αυθεντική γεύση της κατσικίσιας φέτας και γίνονται με τον απλό και οικονομικό τρόπο. Σίγουρα μπορείτε να τα προσφέρετε και σαν σχολικό κολατσιό. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν και μπορείτε να τα φτιάξετε σε όλες τις περιστάσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά :
Τώρα βγήκαν από τον φούρνο και μοσχοβολάνε! Με μπόλικο κατσικίσιο τυράκι! Τη συνταγή την είχα δει από μια χρυσοχέρα, να με συγχωρέσει που δεν κράτησα όνομα, κ την έφερα στα γούστα μας! Ελάτε όσο υπάρχουν, κερνάω! Από έξω είναι τραγανιστά κ από μέσα αφρός, σα λουκουμάδες με τυράκι!
Εκτέλεση για τα τυροπιτάρια
Στην αρχή ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι έτσι ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Αφού ομογενοποιηθεί ο χυλός μας θρυμματίζουμε την κατσικίσια φέτα με τα χέρια και την προσθέτουμε στο μείγμα, κρατώντας και λίγη κατσικίσια φέτα στην άκρη για την επικάλυψη.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάρι Ευβοίας από τη Marianna Karas
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μεγάλες κουταλιές χυλού. Για κάθε τυροπιτάρι βάζουμε 2 μεγάλες κουταλιές. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μπήγουμε την κατσικίσια φέτα που είχαμε βάλει στην άκρη από πάνω. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Tips για τα τραγανά τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά
Μπορείτε να βάλετε λιγότερη ή περισσότερη κατσικίσια φέτα, ανάλογα τα γούστα. Αλεύρι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα σφιχτό χυλό που να μπορεί να σταθεί. Στην συνταγή της φίλης μας βγήκαν 9 τυροπιτάρια στο μεγάλο ταψί της κουζίνας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Despina Kotsi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος