Υλικά:
- φύλλο σφολιάτας 500 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- μπεικον 6 φέτες
- ανθοτυρο 300 γραμμάρια
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 50 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα :
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για τραγανές φλογέρες με ανθότυρο, τυρί κρέμα και φύλλο σφολιάτας από τους Foodacholics. Είναι ένα τέλειο κολατσιό για το σχολείο, τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι και χρειάζονται μόλις 6 απλά υλικά για να τις φτιάξουμε.
Φλογέρες με ντιπ γιαουρτιού
Οι φλογέρες είναι πάντα μία νόστιμη επιλογή τόσο για πρωινό όσο και για κολατσιό το μεσημέρι. Έτσι, θα φτιάξουμε σπιτικές και τραγανές φλογέρες με φύλλο σφολιάτας, καλύτερες και από του φούρνου. Με βελούδινη γέμιση με ανθότυρο, μπέικον και τυρί κρέμα. Αντί για μπέικον μπορείτε να βάλετε γαλοπούλα, για πιο υγιεινό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τραγανές φλογέρες με ανθότυρο και αλλαντικά για το σχολείο:

Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια. Αναμειγνύουμε το ανθότυρο ή την μυζήθρα με το τυρί κρέμα, το σιμιγδάλι και το μπέικον (αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο αλάτι). Τρυπάμε την σφολιάτα με την βοήθεια από ένα πιρούνι. Εμείς χωρίσαμε το κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια.

Φλογέρες στον φούρνο με σφολιάτα

Απλώνουμε γέμιση στην μία πλευρά, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Προαιρετικά ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr