Υλικά:
- φυλλο κρουστας 1 συσκευασία
- καλαμποκέλαιο 1-2 σφηνάκια
Για τη γέμιση:
- φέτα 200 γραμμάρια περίπου
- κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια περίπου
- γκούντα 150 γραμμάρια περίπου
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το άλειμμα:
- αυγα 3
- καλαμποκέλαιο 100 ml
- σοδα 330 ml αναψυκτικό
Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα στεφάνι σε φόρμα του κέικ με φύλλο κρούστας, φέτα και κεφαλοτύρι για το τραπέζι της γιορτής ή των γενεθλίων.
Γιορτινό ορεκτικό: Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και μέλι
Ωραίες ή ό,τι άλλο επιλέξετε για κρεατικό σε ένα τραπέζι αλλά χρειαζόμαστε και τις κατάλληλες πίτες για να μας ανοίξουν την όρεξη. Και σας έχουμε την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα με αναλυτικά βίντεο για να έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη Γιορτινή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας σε φόρμα του κέικ:

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και την λαδώνουμε παντού με το καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το τριμμένο γκούντα και το πιπέρι.

Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με μία χούφτα από τα τριμμένα τυριά. Σουρώνουμε το φύλλο σαν βεντάλια και το τοποθετούμε στην φόρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση, βάζοντας τις βεντάλιες μας πότε εδώ και πότε εκεί στη φόρμα.
Γιορτινά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το καλαμποκέλαιο και την σόδα. Κάνουμε μερικές χαρακιές με το μαχαίρι στη πίτα και την περιλούζουμε με το μείγμα των αυγών. Την αφήνουμε για λίγο να σταθεί και έπειτα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr