Υλικά:
- φυλλο κρουστας 1 συσκευασία
Για τη γέμιση:
Για το γαρνίρισμα :
- μελι 2-3 κουταλιές της σούπας
Για το τηγάνισμα :
- καλαμποκέλαιο 200 ml περίπου
Συνταγή για μελωμένα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο κρούστας και μυζήθρα από τα Χανιά για ορεκτικό τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Συνταγή μεζεδοπωλείου με 6 υλικά.
Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες
Τα τυροπιτάκια που θα σας δείξουμε σήμερα είναι τα καλύτερα! Μπορούν να γίνουν και τηγανιτά και στον φούρνο. Μπορούμε να τα γαρνίρουμε και με μέλι και με ζάχαρη άχνη και κανέλα! Μπορούμε να τα απολαύσουμε όλο τον χρόνο αλλά σίγουρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που θέλουμε πλούσιο μπουφέ και πολλές επιλογές. Δοκιμάστε τα λοιπόν!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και μέλι για γιορτινό ορεκτικό:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε την γλυκιά μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά και το πιπέρι. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 5 ίσες λωρίδες κατά μήκος. Βάζουμε σε κάθε λωρίδα από 1 κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκια.
Τυροπιτάκια με γέμιση γιαουρτιού
Τα μισά τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα άλλα μισά τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Όταν γίνουν σερβίρουμε με μέλι.

Tips
Αντί για γλυκιά μυζήθρα μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο ή φέτα. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr