Φανταστικό τριανταφυλλένιο ψωμί γεμιστό με φέτα που θα λατρεψουν μικροι και μεγάλοι!!
Υλικά
450 γρ αλεύρι
1 πακέτο (7 g) ξηρή μαγιά
250 ml υγρού – γάλα και νερό, μισό και μισό
1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
50 γρ λιωμένο βούτυρο / μαργαρίνη
50 ml του λάδι
70 γρ βούτυρο / μαργαρίνη
Για την γέμιση
τυρί ή ψητό κρέας ή ζαμπόν
Φιλαδέλφεια η ότι άλλο σας αρέσει
Δείτε ακόμα: Συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί – Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Οδηγίες
Ανακατέψτε το χλιαρό υγρό (νερό, γάλα) με τη ζάχαρη, τη μαγιά
και 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Αφήστε το σε ζεστό μέρος ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα πλαστικό μπολ μεγαλύτερο ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτετε την ενεργοποιημένη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και λάδι
και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήστε το σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη.
Σε φόρμα του κέικ διαστάσεων 24-26 cm λιπαίνουμε με λάδι ή βούτυρο.
Λιώστε 70 γρ βούτυρο / μαργαρίνη.
Ξεφουσκώστε την ζύμη στην επιφάνεια εργασίας σας.
Άνοιξε τη ζύμη σε ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο και το κόβουμε
σε μικρότερα τετράγωνα (περίπου 24 τετράγωνα )και στη συνέχεια, ένα προς ένα,
διπλώστε τα στη μέση.
Πιέστε απαλά τη ζύμη με γέμιση και στη συνέχεια πατήστε τις άκρε να κολλήσουν μαζί.
Δείτε ακόμα: Αυτό το γεμιστό ψωμί θα σας ξετρελάνει! Πεντανοστιμο και γρηγορο πιάτο
Βουτήξτε τα πρώτα τετράγωνα στο λιωμένο βούτυρο και
διπλώστε στο κύκλο τα άκρα μαζί.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα κόμματα ζύμης και σχηματίζουμε
το καρβέλι ψωμί καλύπτοντας με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς βάζουμε το ψωμί
και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του.
Πηγή και φώτο από εδώ
photos via: pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα