Συνταγή για αφράτο και πανεύκολο εκμέκ της Γκόλφως με βάση από το τσουρέκι που μας περίσσεψε από το Πάσχα, για να μην πάει χαμένο τίποτα. Ένα δροσερό επιδόρπιο, καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου.
- τσουρεκια Όσο μας περίσσεψε σε φέτες
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 750 ml
- άνθος αραβοσίτου 3 κουταλιές της σούπας που βράζει
- Σιμιγδάλι ψιλό 2μιση κουταλιές της σούπας
- κρόκους αυγού 1 από μεγάλο αυγό
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- βανίλια 1
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
Για την κρέμα
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1,5 φακελάκι
Για την επικάλυψη
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση ψημένο
Για το στόλισμα
Πουτίγκα από τσουρέκι που περίσσεψε με σοκολάτα
Το εκμέκ είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Αν λοιπόν καταφέρατε να σας περισσέψει τσουρέκι (πείτε μας τον τρόπο) και φυσικά δε θέλετε να πάει χαμένο, μπορείτε να μετατρέψετε το μπαγιάτικο τσουρέκι σε ένα πανεύκολο, δροσερό και βελούδινο εκμέκ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τσουρεκάτο εκμέκ της Γκόλφως:
ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ που περίσσεψε ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Εκτέλεση για το τσουρεκάτο εκμέκ της Γκόλφως
Αρχικά κόβουμε το τσουρέκι που μας περίσσεψε σε φέτες με πάχος ένα δάχτυλο και τις στρώνουμε στο πυρέξ μας. Βάζουμε το τσουρέκι να ψηθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει και να τραγανίσει λίγο.
Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφήνουμε το ψημένο τσουρέκι να κρυώσει λίγο όπως επίσης και το σιρόπι και σιροπιάζουμε το ζεστό (όχι καυτό) τσουρέκι με το εξίσου ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι, για να μην μας λασπώσει η βάση.
Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας το κρύο φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα. Χωρίς να έχουμε ανάψει τη φωτιά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη, τη κρέμα αραβοσίτου, το σιμιγδάλι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανάβουμε τη φωτιά.
Αυγοφέτες με το τσουρέκι που περίσσεψε
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στρώνουμε όπως είναι καυτή τη κρέμα πάνω από το τσουρέκι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε σαντιγί. Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με το ψημένο φιλέ αμυγδάλου. Βάζουμε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Tips για το τσουρεκάτο εκμέκ της Γκόλφως
Τα υλικά αντιστοιχούν σε ένα πυρέξ 30×24 εκατοστών. Αντί για ανθό αραβοσίτου μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις