Συνταγή για τσουρέκι από την Σπυριδούλα του MasterChef_

Συνταγή για το τσουρέκι από την Σπυριδούλα του MasterChef. Το πασχαλινό τσουρέκι της Σπυριδούλας Καραμπουτάκη πρέπει να το φτιάξετε φέτος.

Μπορεί όταν παρακολουθούσαμε το MasterChef που συμμετείχε η Σπυριδούλα να μην την γνωρίζαμε τόσο κάλα όμως φαίνεται πως τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν.

Ακόμη κι αν σαν προσωπικότητα δεν σας γέμιζε το μάτι το μόνο σίγουρο είναι ότι σαν μαγείρισσα είναι απίστευτη. Άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό δεν θα έφτανε μέχρι τον τελικό του MasterChef. Περάσαν τα χρόνια και φαίνεται πως η Σπυριδούλα έχει συγκεντρωθεί στην μαγειρική και στους δικούς της ανθρώπους.

Έτσι, μοιράστηκε μαζί μας την δική της συνταγή για τσουρέκι με μαχλέπι, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μία απλή παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο και που φυσικά έριξε το Instagram.

Δείτε ακόμα Τα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!

Η Σπυριδούλα μας υπόσχεται ότι θα ερωτευθούμε αυτό το τσουρέκι και μόνο από την μυρωδιά του, κι εμείς δεν έχουμε παρά να την εμπιστευθούμε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: για  Το τσουρέκι από την Σπυριδούλα του MasterChef

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μαζί με την ζάχαρη, το βούτυρο, το μαχλέπι, την βανίλια και την μαστίχα. Σε ένα μπολ διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό νερό. Όταν ζεσταθεί το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά – δεν θέλουμε να βράσει – κατεβάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και ρίχνουμε τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με την μαγιά την οποία την έχουμε διαλύσει στο χλιαρό νερό προηγουμένως. Ανακατεύουμε και πάλι και μεταφέρουμε στο μίξερ με το γάντζο. Ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το σκληρό αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη, που δε θα κολλάει στα χέρια.

Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη μιάμιση ώρα για να φουσκώσει καλά. Στην συνέχεια απλώνουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε το τσουρέκι μας για 3 λεπτά ακόμη.

Δείτε ακόμα Τσουρέκια με κεφίρ από το Live Kitchen (βίντεο)

Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη και κάνουμε μία πλεξούδα. Βάζουμε το τσουρέκι σε ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Αλείφουμε μετά την μισή ώρα το τσουρέκι με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε το τσουρέκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά.

Συμβουλές για Το τσουρέκι από την Σπυριδούλα του MasterChef

Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Το μαχλέπι είναι το μπαχαρικό που μαζί με τη μαστίχα θα δώσει την χαρακτηριστική μυρωδιά στο τσουρέκι. Δύσκολα θα βρείτε συνταγή χωρίς μαχλέπι και θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Όπως και σε κάθε γλυκό με μαγιά, έτσι κι εδώ, το νερό στο οποίο διαλύουμε τη μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό, αλλά όχι καυτό, γιατί διαφορετικά δεν θα φουσκώσει το γλυκό όσο θέλουμε.

Ένα μυστικό στο τσουρέκι αυτό είναι πως χρησιμοποιεί τόσο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο και κίτρινο σκληρό αλεύρι. Θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ και αλεύρι ειδικά σχεδιασμένο για τσουρέκια.

Συνταγή_ για_ τσουρέκι_ από_ την_ Σπυριδούλα_ του_ MasterChef_ Συνταγή_ για_ τσουρέκι_ από_ την_ Σπυριδούλα_ του_ MasterChef_

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη (@spiridoula_karampoutaki)

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close