Τσουρεκια αφρατα και αρωματικα

Τσουρεκια αφρατα και αρωματικα

ΥΛΙΚΑ
– 1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
– 2.5 ( ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ )
-2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
-6 ΑΥΓΑ
– 2 ΚΟΥΤΙΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
– ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΚΟΥΛΕ
– 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΧΛΕΠΙ
– 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ
-200 ΓΡ ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ
-1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
-3 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ
-3 ΚΟΥΤΙΑ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θερμαινουμε στην κατσαρολα το ζαχαρουχο την ζαχαρη της βανιλιες και τα αυγα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Χαμηλωνουμε την φωτια και προσθετουμε το σπορελαιο .
Σε μια λεκανη λιωνουμε την μαγια το νερο να ειναι χλιαρο
Επειτα το προσθετουμε το μιγμα της κατσαρολας στην λεκανη.
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα σιγα σιγα στο τελος βαζουμε το αλευρι.
Ζυμωνουμε και τα αφηνουμε σε ζεστο μερος σκεπασμενο για 2 ωρες.
Πλαθουμε τα τσουρεκια κοτσιδα η οτι αλλο σχεδιο μας αρεσει τα αλειφουμε με αυγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι η φιλε αμυγδαλο.
Ψηνουμε σε προθερμαζμενο φουρνο στους 180 για20 -25 λεπτα στης αντιστασεις.
Ευχαριστω πολυ την Αntonia Xantzi για την υπεροχη συνταγη που μοιραστηκε μαζι μας.

Δείτε τις καλύτερες συνταγές για τσουρέκι πατώντας εδω


Close