Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος και χειροποίητη ζύμη τύπου κουρού

Τυρόπιτα, με αφράτη χειροποίητη ζύμη τύπου κουρού με μαγιά και λαχταριστή γέμιση από φέτα, κρέμα γάλακτος και αυγά. Μια συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με σπιτική ζύμη και απλά υλικά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα. Καθώς ψήνεται η τυρόπιτα μοσχοβολάει όλο το σπίτι και σου σπάει τη μύτη. Ιδανική για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο άλλα και σαν σνακ για τις απογευματινές λιγούρες μιας και η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ νόστιμη και κρύα. Φτιάξτε την ακολουθώντας την συνταγή και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια.

 

Εκτέλεση

Διαλύω τη μάγια σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ένα κουταλάκι ζάχαρη μετά βάζω το ελαιόλαδο το αλάτι και το αλεύρι μαζί με χλιαρό νεράκι και τα ζυμώνω. Στην συνέχεια αφήνω το ζυμάρι  κάνα μισάωρο να ξεκουραστεί. Για τη γέμιση βάζω σε ένα μπολ την φέτα, την κρεμά γάλακτος, τα αβγά, το πιπέρι και τα ανακατεύω. Χωρίζω σε δυο μέρη το ζυμάρι και ανοίγω δυο φύλλα, βάζω το ένα φύλλο κάτω μετά ρίχνω τη γέμιση και μετά κλείνω με το άλλο φύλλο. Χαράζω, την αλοίφω με λαδάκι και ψήνω στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

 

Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος και χειροποίητη ζύμη τύπου κουρού

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την ‎Palmyra Aristou‎ 

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο

Close