Συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ με 4 τυριά για να συνοδεύσουμε το κρέας και όχι μόνο στο γιορτινό τραπέζι. Νόστιμη τυρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας.
Υλικά:
Για τη γέμιση:
- φέτα 200 γραμμάρια
- γραβιέρα 200 γραμμάρια Κρήτης
- γκούντα 200 γραμμάρια
- κεφαλογραβιέρα 200 γραμμάρια Κρήτης
Για το άλειμμα:
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για τυρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, φέτα και γκούντα για να απογειώσει κάθε τραπέζι, την Κυριακή ή στις Γιορτές. Είναι τυρόπιτα σουφλέ με μία γέμιση που λιώνει στο στόμα και προσφέρει την πιο απολαυστική γεύση.
Όταν θέλεις να εντυπωσιάσεις στο τραπέζι με ένα πιάτο που συνδυάζει πλούσια γεύση και αφράτη υφή, αυτή η τυρόπιτα σουφλέ με τέσσερα τυριά είναι η απόλυτη επιλογή, με τραγανό φύλλο κρούστας.
Εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο για αρχάριες
Λιώνει στο στόμα, μοσχοβολάει τυρί και φτιάχνεται εύκολα, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Ιδανική για κάθε περίσταση – από κυριακάτικο τραπέζι μέχρι γιορτές – αυτή η πίτα κλέβει πάντα την παράσταση!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα σουφλέ με 4 τυριά για τραπέζι:

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ και το λαδώνουμε. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, τη τριμμένη γραβιέρα Κρήτης, το τριμμένο γκούντα και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα Κρήτης. Ανακατεύουμε τα τυριά και στρώνουμε λίγα από τα τυριά από πάνω.

Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν φύλλα και γέμιση. Κλείνουμε το τελευταίο φύλλο κρούστας. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα. Χαράζουμε την πίτα και την περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος.
Ζαμπονοτυρόπιτα με cottage
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, την αφήνουμε λίγο να σταθεί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στη κάτω μεριά του φούρνου για 40 λεπτά.
Tips
Δεν λαδώνουμε τα φύλλα, αρκεί το μείγμα των αυγών.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr