Εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο για αρχάριες

Συνταγή για αφράτη και εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με πλούσια γεύση φέτας για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

Υλικά:

Συνταγή για εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς να χρειαστεί να λερώσουμε πολλά σκεύη, έτοιμη σε λίγη ώρα. Μία αφράτη τυρόπιτα με πλούσια γεύση φέτας  που θα συνοδεύσει τέλεια τα ψητά στη σούβλα την Κυριακή του Πάσχα.

Το Πάσχα θέλουμε γεύσεις σπιτικές, χορταστικές και… χωρίς περιττή ταλαιπωρία. Αυτή η αφράτη, τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η ιδανική λύση για όποιον θέλει να βάλει κάτι νόστιμο και παραδοσιακό στο τραπέζι του χωρίς πολλά σκεύη και διαδικασίες.

Πασχαλινή τυρόπιτα με κρέμα της Βέφας

Με απλά υλικά, πλούσια γεύση και άρωμα που θυμίζει παιδικές αναμνήσεις, θα γίνει η αγαπημένη σας κάθε Πάσχα – και όχι μόνο! Θα συνοδεύσει τέλεια το ψητό αρνί στη σούβλα αλλά κάτι μας λέει ότι θα κρατήσετε τη συνταγή για όλο τον χρόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο:

Εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ζαμπονοτυρόπιτα στη φόρμα του κέικ για το Πασχαλινό τραπέζι

Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γραμμάρια φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκατοστών με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γραμμάρια φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40′.

Tips

Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό.

Εύκολη Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr