Χαριτωμένα και νόστιμα τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για να τα λατρέψουν τα παιδιά τόσο για την γεύση τους όσο και για την εμφάνισή τους. Πανεύκολα και οικονομικά, για το σχολικό κολατσιό και το παιδικό πάρτι.
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1
- ηλιέλαιο 1/2 κούπα
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μιση-3 κούπες
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Τα τυροπιτάκια τα λατρεύουν τα παιδιά σε κάθε τους έκδοση. Αν θέλετε όμως να τους τραβήξετε ακόμη περισσότερο την προσοχή, τότε αυτά τα τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια είναι για εσάς. Τα παιδιά είναι γνωστό ότι είναι οπτικοί τύποι, ακόμη και στο φαγητό τους, οπότε τα χαριτωμένα σχέδια είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν είσαι γονιός!
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με πιπεριά και ντομάτα
Αν τα παιδιά σας είναι δύσκολα στο φαγητό, αυτά τα τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια, σίγουρα θα τα κάνουν να θέλουν να δοκιμάσουν! Επίσης είναι μοναδική ιδέα για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι ή για τον μπουφέ των μεγάλων και μπορεί να φαίνονται περίπλοκα, αλλά είναι πολύ εύκολα και οικονομικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για το σχολικό κολατσιό
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για το σχολικό κολατσιό
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ξερή μαγιά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το ηλιέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφού η ζύμη μας έχει διπλασιαστεί, την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και την πλάθουμε σε ένα μακρόστενο καρβελάκι.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού
Την κόβουμε στα δύο και στη συνέχεια πλάθουμε και τα δύο κομμάτια ζύμης σε μακρόστενο καρβελάκι. Παίρνουμε το πρώτο καρβελάκι και το κόβουμε σε μικρότερα και ίσα 6 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στον αλευρωμένο πάγκο με έναν πλάστη σε φυλλαράκι και χαράζουμε σταυρωτά το κάθε φυλλαράκι. Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από την γέμιση με την φέτα και τον μαϊντανό και τυλίγουμε σε τριαντάφυλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με έναν χτυπημένο κρόκο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για το σχολικό κολατσιό
Μπορούμε αντί για ηλιέλαιο να βάλουμε ελαιόλαδο και να τα αλείψουμε στο τέλος και με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Δείτε την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες