Τζατζίκι παντζαριού

Μια πολύ ωραία συνταγή για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, ή τζατζίκι παντζαριού όπως το λένε κάποιοι άλλοι. Η συνταγή βγάζει 4-5 μερίδες οπότε είναι ότι πρέπει αν έχετε τραπέζι με πολλά άτομα.

παντζάρι_συνταγες

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κιλό πατζάρια

2-3 κουταλιές τυρί κρέμα

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κουταλιές ξύδι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

1 κουταλιά δυόσμο

Καταρχήν, καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια για μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να έχουμε αγοράσει έτοιμα, βρασμένα παντζάρια οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο.

Στη συνέχεια κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια (όπως φαίνεται στην παντζαροσαλάτα της φωτογραφίας). Συμβουλή: Αν έχετε το μηχανηματάκι που κάνει φέτες τα αυγά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για το τεμαχισμό των παντζαριών σας. Κόβετε σε 2 κομμάτια το κάθε παντζάρι και μετά τα παιρνάτε από το μηχάνημα 2 φορές το καθένα, μια φορά οριζόντια και μία φορά κάθετα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι τα κυβάκια παντζαριού έτοιμα για το τζατζίκι μας!

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και τα κυβάκια παντζαριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα όμορφο ομοιόμορφο τζατζικάκι.

Το τζατζίκι παντζαριού είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες όπως είναι με το μπολ αρκεί να το έχετε σκεπάσει αεροστεγώς με μια μεμβράνη.

supersyntages

Close