Τα πιο αφράτα κουρού τυροπιτάκια !!!

Υλικά για 25 τεμάχια μεσαίου μεγέθους

175 γάλα χλιαρό 25 γρ νωπή μαγιά 200 γρ βιταμ, 80 φρέσκο βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) 20 γρ ηλιέλαιο 12 γρ άχνη 10 γρ αλάτι 2 αυγά 650 αλεύρι μαλακό

Για την γέμιση :

250 γρ γάλα+ 75 γρ νερό 75 γρ σιμιγδάλι 300 γρ τυριά τριμμένα( φέτα, κασέρι, γραβιέρα) Αυγό για επάλειψη

Τα πιο αφράτα κουρού τυροπιτάκια !!!

Αφρατεύουμε τα βούτυρα για αρκετή με το φτερό και προσθέτουμε το λάδι. Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι κ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Βάζουμε γάντζο και συνεχίζουμε στην χαμηλή ταχύτητα βάζοντας το αλεύρι σταδιακά. Ή ζύμη βγαίνει μαλακή. Την αφήνουμε 30 ώρα να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το γάλα.

Δείτε ακόμη: Τυροπιτακια κουρου τα θεϊκά!Πιο αφράτα δεν έχετε φάει!

Τα πιο αφράτα κουρού τυροπιτάκια !!!

Δείτε ακόμη: Τυροπιτάκια κουρού για το απογευματινό,για τη δουλειά,για το κολατσιό,για πάρτυ&για όλες τις περιστάσεις!

Μόλις πάει να βράσει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και αν θέλουμε λίγο πιπέρι. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 50 γραμμαρίων, τα ανοίγουμε σαν πιτούλες , τα γεμίζουμε με την γέμιση και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά, τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε 20 περίπου λεπτά στους 180 στις αντιστάσεις. Βγαίνει ένα μεσαίο μέγεθος, όχι μικρά.

“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close