Vegan μπαρες δημητριακων

Ότι πιο υγιεινό και νοστιμο εχετε φαει..!!! Μπορουν να παίρνουν και τα παιδια στο σχολειο….

Συστατικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα + έξτρα για σερβίρισμα
  • 80 γρ. αμύγδαλα άψητα και ανάλατα, ψιλοκομμένα + 20 γρ. ολόκληρα
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Δείτε επίσης: Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 watt.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα,το ινδοκάρυδο και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε σε διάσπαρτα σημεία τα ολόκληρα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η σοκολάτα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα έξτρα βερίκοκα, το έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com

Close