Συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα με βίδες, ζαμπόν και κρεμώδη σάλτσα από κρέμα γάλακτος και τριμμένο ρεγκάτο.
Υλικά:
- βίδες 1/2 πακέτο
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ζαμπόν 150 γραμμάρια (κομμάτι)
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- τυρί κρέμα 100 γραμμάρια
- πιπέρι 1 πρέζα
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- ρεγκάτο 150 γραμμάρια τριμμένο
Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και ψάχνεις μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή, αυτές οι βίδες με κρέμα γάλακτος, ρεγκάτο, τυρί κρέμα και αλλαντικά είναι για σένα. Έχουν πλούσια, κρεμώδη γεύση, λίγα υλικά και ετοιμάζονται σε μόλις 20 λεπτά. Και το καλύτερο; Μπορείς εύκολα να τις προσαρμόσεις με μυρωδικά ή ό,τι έχεις στο ψυγείο – χωρίς να χαλάσεις το αποτέλεσμα.
Καρμπονάρα αλά ελληνικά με το κόλπο για δεμένη σάλτσα
Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες θα σας δείξουμε εμείς τί να μαγειρέψετε αύριο. Φτιάξτε μία νόστιμη μακαρονάδα με βίδες ή ό,τι ζυμαρικά έχετε στο ντουλάπι σας, με ζαμπόν, τυρί κρέμα και μία κρεμώδη λευκή σάλτσα με κρέμα γάλακτος και τριμμένο ρεγκάτο. Σκέτη κόλαση!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λαχταριστή μακαρονάδα με βίδες κρέμα γάλακτος και ρεγκάτο:

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε τις βίδες, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Βάζουμε στα ζυμαρικά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τρίβουμε το ζαμπόν στον τρίφτη και το βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Κρύα μακαρονοσαλάτα με βίδες
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένο και το τριμμένο ρεγκάτο. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Έπειτα περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Παραλλαγές από daddy-cool.gr
Με κοτόπουλο αντί για αλλαντικά: Ξεψάχνισε λίγο ψητό κοτόπουλο ή στήθος που περίσσεψε και πρόσθεσέ το στη σάλτσα για πιο ελαφριά πρωτεϊνική εκδοχή.
Με μανιτάρια: Αν θες χορτοφαγική εκδοχή, βάλε φρέσκα ή κονσέρβα μανιτάρια – ταιριάζουν τέλεια με το τυρί κρέμα.
Πιο πικάντικη: Λίγο μπούκοβο, καυτερή πάπρικα ή και πικάντικη μουστάρδα μέσα στη σάλτσα κάνουν τη διαφορά.
Με λαχανικά: Πρόσθεσε αρακά, καλαμπόκι ήτριμμένο κολοκυθάκι –
Χωρίς γλουτένη: Δοκίμασε με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη – η σάλτσα ταιριάζει με όλα.
Tips
Από κρέμα σε… σουφλέ: Αν σου περισσέψει ή απλά θες να το απογειώσεις, ρίξε έξτρα τριμμένα κίτρινα τυριά (τύπου γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ) και βάλε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήσε το στους 200°C μέχρι να πάρει χρυσαφί κρούστα – και μόλις έφτιαξες ένα σουφλέ ζυμαρικών πρώτης τάξεως.
Για πιο δεμένη σάλτσα: Κράτα 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και ρίξ’ το στη σάλτσα. Θα έχουν το απόλυτο κρεμμώδες αποτέλεσμα .
Προσοχή στο αλάτι: Τα αλλαντικά και τα τυριά έχουν ήδη αρκετό αλάτι – δοκίμασε πρώτα και πρόσθεσε μόνο αν χρειάζεται.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr