Καρμπονάρα αλά ελληνικά με κεφαλοτύρι και μπέικον

Καρμπονάρα αλά ελληνικά με το κόλπο για δεμένη σάλτσα

Συνταγή για εύκολη καρμπονάρα αλά ελληνικά με πένες, κεφαλοτύρι, γραβιέρα και μπέικον που τα ζυμαρικά έβρασαν μέσα στη σάλτσα της μακαρονάδας.

Υλικά:

Συνταγή για νόστιμη και εύκολη καρμπονάρα αλά ελληνικά με πένες, κεφαλοτύρι, γραβιέρα και μπέικον για το μεσημεριανό μας. Οι πένες έβρασαν μέσα στη σάλτσα της μακαρονάδας και αυτή η τεχνική βοηθάει τη καρμπονάρα να είναι δεμένη και με πολύ πλούσια γεύση.

Καρμπονάρα με ένα υλικό έκπληξη που την κάνει πεντανόστιμη

Η κλασική καρμπονάρα είναι με αυγό αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει να την φτιάχνουμε με κρέμα γάλακτος. Έτσι, θα δοκιμάσουμε σήμερα μία νόστιμη καρμπονάρα αλά ελληνικά με κεφαλοτύρι, γραβιέρα και μπέικον με την τεχνική που θα τη κάνει πιο δεμένη και πιο πλούσια σε γεύση από ποτέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη καρμπονάρα αλά ελληνικά με κεφαλοτύρι και μπέικον:

Καρμπονάρα αλά ελληνικά με κεφαλοτύρι και μπέικον

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και το σοτάρουμε. Μόλις σοταριστεί το μπέικον προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κρατάμε ένα κουτάκι από την κρέμα γάλακτος για να μετρήσουμε το νερό.

Προσθέτουμε 4 κουτάκια κρέμα γάλακτος νερό και περιμένουμε το μείγμα να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις πένες και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Καρμπονάρα αλά ελληνικά

Βάζουμε πιπέρι και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, τη τριμμένη παρμεζάνα και τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Tips

Αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει τα τυριά. 

Καρμπονάρα αλά ελληνικά με κεφαλοτύρι και μπέικον

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αφροδιτη Καραμπα

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr