Βίδες στον φούρνο με μελιτζάνες

Βίδες στον φούρνο με μελιτζάνες. Ενα υπέροχο καλοκαιρινό πιατο

Υλικά για ένα βαθύ πυρέξ 20χ18 εκ.:

200 βίδες βρασμένες για 10′

2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες

Για την κρέμα τυριού:

300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (όχι την φρέσκια)
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
1 αβγό μεγάλο
1/3 ποτηριού γάλα
αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:

500 γρ. ντομάτα τριμμένη και ντοματάκι κονκασέ
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
2 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ρεγκάτο
1 κ.γλ. μείγμα για κοτόπουλο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. βασιλικό ξερός
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη Σουφλέ με βίδες μπέικον ζαμπόν και διάφορα τυριά !!!

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε λίγο λάδι στο τηγάνι ή την γκριλιέρα.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατίζουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, την ντομάτα κονκασέ και την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό από τα ζυμαρικά, τον βασιλικό, το κομμάτι κεφαλοτύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο ρεγκάτο (εκτός από 1 κ.σ.), το αβγό, τον βασιλικό, το πιπέρι, τη mozzarella (εκτός από 1 κ.σ.), το ανθότυρο και το γάλα.
Βάζουμε λίγη σάλτσα στο πυρέξ απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση από την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Βάζουμε άλλη μία στρώση από κρέμα τυριού, μελιτζάνες, κρέμα τυριού και σάλτσα.
Ρίχνουμε την 1 κ.σ. από την τριμμένη mozzarella και την 1 κ.σ. από το ρεγκάτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20′ και 5′ στον αέρα και κάτω αντίσταση.

Δείτε εδώ υπέροχες συνταγες με μελιτζάνες

Close