Υπέροχη πατατόπιτα με λαχανικά! Δεν χρειάζεται πλάστη!

Μια πεντανόστιμη πατατόπιτα με λαχανικά που δεν χρειάζεται πλάστη για να μαγειρευτεί. Πατατόπιτα με τυρί και λαχανικά από τα χεράκια σας για να τρώει όλη η οικογένεια αλλά και για να ετοιμάζετε σε επίσημα και γιορτινά τραπέζια. Εύκολη και απολαυστική!

Εκτέλεση για πατατόπιτα με λαχανικά:

Αρχικά διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Αφού γίνει η ζύμη την σκεπάζουμε σε μια λαδωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Όταν γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές τις οποίες  έχουμε κόψει σε μπαστουνιά.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη πατατοπιτα που φάγατε ποτέ!

Τις τσιγαρίζουμε και αυτές μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τις πατάτες και αφού βράσουν τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι, την ρίγανη και τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά και η ζύμη έχει ξεκουραστεί, την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε δυο μέρη.

Στρώνουμε το ένα μέρος της ζύμης με τα χέρια σε ένα ταψί 32 εκ. Στις πατάτες βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα και τον μαϊντανό, τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Απλώνουμε την γέμιση μας πάνω από το φύλλο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

πατατόπιτα με λαχανικά

Πατάμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες και δίνουν σχήμα. Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την πίτα μας με σπόρους και σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Δείτε το βίντεο:

 

Close