Λαχταριστό cheesecake με nutella κι αλατισμένη καραμέλα

Ένα γλυκό υπερπαραγωγή που ξεπερνά το απλό cheesecake. Το cheesecake με nutella κι αλατισμένη καραμέλα θα σας συνεπάρει με τη γεύση του !!

Δείτε ακόμη: Ατομικα Nutella’s Cheesecake!Ιδανικη ιδεα για παρτυ η μπουφε

Για το cheesecake θα χρειαστείτε:

  • 480 γρ. ‏θρυμματισμένο μπισκότο
  • 1 φλ. ‏βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. ‏τυρί κρέμα φιλαδέλφια
  • 1 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 2/3 του φλ. ‏αλατισμένη καραμέλα (βλέπε συνταγή)
  • 1 φλ. ‏nutella
  • 1/2 φλ ‏φουντούκια ψιλοκομμένα καβουρδισμένα

Δείτε ακόμη: Cheesecake με κεράσια, μπισκοτένια βάση και ζελέ με φρέσκα κεράσια

Ένα γλυκό υπερπαραγωγή που ξεπερνά το απλό cheesecake. Το cheesecake με nutella κι αλατισμένη καραμέλα θα σας συνεπάρει με τη γεύση του !!

Εκτέλεση:

  1. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση την οποία στρώνετε με λαδόκολλα κομμένη στο σχήμα της.
  2. Ανακατεύετε μαζί τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και το πιέζετε προς τα κάτω και στα τοιχώματα. Προκειμένου να γίνει ομοιόμορφη η βάση χρησιμοποιήστε την πίσω μεριά ενός κουταλιού ή ενός ποτηριού.
  3. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε το υπόλοιπο cheesecake.
    Τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέστε το τυρί κρέμα , την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και την μισή σάλτσα αλμυρής καραμέλας. Ανακατέψτε λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν.
  4. Περιχύνετε την βάση του γλυκού με το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνετε κουταλιές από την αλμυρή καραμέλα που περίσσεψε και τις βάζετε στην επιφάνεια του τσιζκέικ και με ένα μαχαίρι απλώστε την ποσότητα δημιουργώντας ένα εφέ μαρμάρου.
  5. Ζεσταίνετε τη nutella στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί και τη ζεσταίνετε μέχρι να μαλακώσει. Προσεκτικά ρίχνετε σταγόνες από την λιωμένη nutella πάνω στο γλυκό. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ενώσετε τις σταγόνες μέχρι να καλυφθεί τελείως το cheesecake.
  6. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φουντούκια το κέντρο του γλυκού και τοποθετείστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα εως και 1 ολόκληρη μέρα.
  7. Τέλος ξεφορμάρετε προσεκτικά και αποσύρετε τη λαδόκολλα. Το βάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ακόμη: Cheesecake φράουλας με μέλι

Πηγή: foodmaniacs.gr
Close