Αφράτα ατομικά καρυδάτα με μία γέμιση που λιώνει στο στόμα

Συνταγή για καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας! Αφράτα ατομικά καρυδάτα με μία γέμιση από σαντιγί σοκολάτας που λιώνει στο στόμα θα φτιάξουμε σήμερα. Τα καρυδάτα μοιάζουν πολύ με τους αγαπημένους μας εργολάβους, μόνο που φτιάχνονται με καρύδια ενώ οι εργολάβοι με αμύγδαλο.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή συνταγή για Ακανές Σερρών – Σερραϊκό λουκούμι

Καρυδάτα φτιάχνουν πολλά ζαχαροπλαστεία όμως η σημερινή μας συνταγή είναι καλύτερη και από αυτή που χρησιμοποιούν οι ζαχαροπλάστες. Άλλωστε τα σπιτικά είναι πάντα πιο νόστιμα και τα καρυδάτα δεν αποτελούν εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Είναι μία πανεύκολη συνταγή για καρυδάτα με σίγουρη επιτυχία που μπορείτε να την δοκιμάσετε για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, όταν έχετε λιγούρες. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τα ασπράδια, την ζάχαρη, τα αλεσμένα καρύδια, το κακάο, το αλεύρι και την κανέλα σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε μία μικρή κατσαρόλα και από κάτω, βάζουμε μία κατσαρόλα πιο μεγάλη με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει καλά, για μία με δύο ώρες. Στην συνέχεια πλάθουμε τα καρυδάτα μας σχηματίζοντας μπαλάκια και πιέζοντας τα ελαφρώς. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 14 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο.

Τα καρυδάτα μας τα βάζουμε μέσα στο ταψί μακριά το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ.

Εκτέλεση για την γέμιση

Χτυπάμε το μορφάτ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σαντιγί. Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα μας, προσθέτοντας το βούτυρο. Αφού ομογενοποιηθεί το βούτυρο και η κουβερτούρα, προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας στο μείγμα με το μορφάτ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και είναι έτοιμη!

Εκτέλεση για τα καρυδάτα

Αφού τα μπισκότα μας είναι έτοιμα, παίρνουμε ένα μπισκότο, στρώνουμε από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού σαντιγί περίπου και το κλείνουμε με ένα άλλο μπισκότο. Κάθε φορά που βάζουμε μείγμα, το υπόλοιπο το βάζουμε στο ψυγείο.

Tips

Μπορούμε την γέμιση να την κάνουμε και με λευκή σαντιγί. Αρκεί να βάλουμε λευκή κουβερτούρα και να μην βάλουμε βούτυρο, διότι οι λευκές σοκολάτες έχουν περισσότερα λιπαρά. Η αναλογία των υλικών αντιστοιχεί σε περίπου 50 καρυδάτα. Βγαίνουν δηλαδή περίπου 4 ταψιά.

Μπορούμε να τα φάμε και χωρίς γέμιση. Είναι τραγανά και πολύ νόστιμα. Στην συνταγή χρησιμοποιήθηκε νεροπότηρο. Εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ποτήρι, αρκεί να είναι το ίδιο για όλα τα υλικά. Τα ασπράδια τα βάζουμε αχτύπητα. Δεν χρειάζονται μπέικιν πάουντερ, φουσκώνουν από τα ασπράδια.

Αν θέλουμε στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε μερέντα αντί για κουβερτούρα.

ατομικά γλυκά καρυδάτα συνταγή ατομικά γλυκά καρυδάτα συνταγή ατομικά γλυκά καρυδάτα συνταγή ατομικά γλυκά καρυδάτα συνταγή

ατομικά γλυκά καρυδάτα συνταγή

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφία Κωστελίδου

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close