Zυγούρι -κοκκινιστό- στη -χύτρα-

Zυγούρι κοκκινιστό στη χύτρα. Ζυγούρι ονομάζουμε το χρονιάρικο αρνί. Θα κάνουμε λοιπόν Zυγούρι κοκκινιστό στη χύτρα ,μπούτι από ζυγούρι κοκκινιστό στην χύτρα με φρέσκια ντομάτα, πελτέ ντομάτας διάφορα μυρωδικά και θα το συνοδεύσουμε με ρύζι. Σκέτο λουκούμι!

    Για το ρύζι

  • ρυζι 2 κούπες
  • νερό Μέχρι να καλυφθεί το ρύζι
  • αλατι Κατά βούληση

Στα ελληνικά σπίτια το κοκκινιστό είναι ένα αγαπημένο και κλασικό πιάτο. Κοκκινιστό κάνουμε συνήθως το μοσχαρίσιο κρέας αλλά και το χοιρινό ή το αρνί. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ζυγούρι κοκκινιστό στη χύτρα , δηλαδή χρονιάρικο αρνί και συγκεκριμένα το μπούτι του.

Βέβαια μπορείτε να επιλέξετε όποιο κομμάτι από το αρνί θέλετε, όμως η αλήθεια είναι πως σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το μπούτι του αρνιού αφού είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του και γίνεται πραγματικά σκέτο λουκούμι. Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζυγούρι  κοκκινιστό στη χύτρα:

Zυγούρι -κοκκινιστό -στη -χύτρα-

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε το κρέας μας στην χύτρα με νερό και το βράζουμε με ανοιχτή χύτρα για 10 λεπτά, ξαφρίζοντάς το συνεχώς. Στην συνέχεια το σουρώνουμε, ξεπλένουμε την χύτρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα σκόρδα κομμένα σε φέτες και λίγο ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το κρέας μας στην χύτρα, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, κανέλα, τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες χωρίς φλούδα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

Δείτε ακόμα Αρνί στη λαδόκολλα από την Γωγώ Σαμίου

Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και κλείνουμε την χύτρα. Βράζουμε το κρέας μας για 30 λεπτά. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με νερό μέχρι να το καλύπτει το οποίο το έχουμε αλατίσει και σερβίρουμε.

Zυγούρι -κοκκινιστό -στη -χύτρα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close