Μοσχάρι -Köttgryta-

Μοσχάρι Köttgryta ή αλλιώς κοκκινιστό μοσχάρι στην κατσαρόλα ή στη γάστρα, μαγειρεμένο με…σουηδικό τρόπο!

Το μοσχάρι Köttgryta είναι μία πολύ ξεχωριστή συνταγή με καταγωγή από την Σουηδία. Πρόκειται για κοκκινιστό μοσχάρι στη γάστρα ή στην κατσαρόλα που γευστικά αλλά και εμφανισιακά μοιάζει πολύ με το δικό μας κοκκινιστό. Μόνο που στον σουηδικό τρόπο σοτάρουμε το κρέας αφού πρώτα το έχουμε αλευρώσει.

Επίσης στην σάλτσα προσθέτουμε και σόγια που απογειώνει την γεύση. Έτσι είναι υπέροχο φαγητό που μπορεί να απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι μας και όχι μόνο. Αξίζει να δοκιμάσετε το Köttgryta διότι είναι μία εύκολη συνταγή.

Μοσχάρι -Köttgryta-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Köttgryta:

Εκτέλεση

Στην αρχή ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις κόκκινες πιπεριές, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Παίρνουμε τα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος της επιλογής μας και τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μας.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα και σοταριστεί μεταφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα ή στην γάστρα. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει για 30 λεπτά. Στο τηγάνι που σοτάραμε προηγουμένως το κρέας ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Μοσχάρι -Köttgryta-

Αφού μαραθούν σβήνουμε τα λαχανικά με κρασί και αφήνουμε να βράσει για λίγο το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε την σόγια, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα στην γάστρα ή στην κατσαρόλα με το κρέας.

Δείτε ακόμα Μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή βραστές πατάτες.

 

Μοσχάρι -Köttgryta-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close